Hoe maken & een boekje van Half Letter grootte instellen

Als u een programma voor een school spelen, brochure over uw bedrijf of mini catalogus maakt, kunt u geld besparen op uw afdrukkosten door het ontwerpen van uw boekje als half letter formaat. Je zult je boekje maken in een programma voor desktoppublishing opgenomen met uw computer, op de helft van de grootte van een standaard 8,5 "x 11" kopie papier pagina het formaat, gebruik dan beide zijden van de pagina's te vullen met uw gegevens. Printers kosten meestal extra voor niet-standaard papierformaten; een half letter-formaat boekje afdrukken precies hetzelfde als een boekje gemaakt van standaard papier.

Instructies

1

Open Publisher en klik op "Bestand", klik "Page Setup." Op het tabblad "Indeling", blader naar de optie "Boekje", klik erop om deze te markeren en klik op de knop "OK". Klik op "Ja" bij de optie "Automatisch pagina's invoegen?". Opmerking naar de onderkant van het scherm dat uw boekje nu vier pagina's is.

2

Klik op de knop "Tekst", die eruit als een index-kaart met een hoofdletter "A", op het palet "Tools" aan de linkerkant van het scherm ziet. Sleep een rechthoek over de bovenkant van de eerste pagina. Merk op dat de tekstwerkbalk aan de bovenkant van het scherm oplicht.

3

Selecteer een lettertype, grootte en kleur voor het boekje op de kop. Typ de gegevens, voeg dan extra tekstvakken met meer informatie, zoals het boekje van inhoud, makers of bedrijfsadres.

4

Een cover afbeelding invoegen door te klikken op het "Invoegen" menu, dan "Afbeelding" kiezen en te selecteren "Vanuit bestand." Bladert u naar een gebied met de afbeelding op uw computer en dubbelklikt u erop om te verschijnen in uw werkruimte. Gebruik het gereedschap "Verplaatsen", oftewel de witte pijl op het palet "Tools", naar de positie van uw afbeelding in plaats.

5

Blader door het boekje, het toevoegen van tekst en afbeeldingen indien gewenst. Meer pagina's toevoegen, klikt u op "Invoegen", vervolgens klikt u op "Pagina" en selecteer "na"huidige pagina. Merk op dat Publisher automatisch het nummer 4 voor het vak "Aantal nieuwe pagina's plaatst". Klik op de knop "OK".

6

Uw boekje een behang-stijl achtergrond geven door te klikken op de "Opmaak" menu en "Achtergrond." Klik eenmaal op een ontwerp om een drop-down menu van keuzen. Selecteer of u wilt het ontwerp van toepassing op uw volledige boekje, slechts één pagina twee. Uw eigen achtergrondafbeelding of ontwerp wilt toevoegen, klikt u op "Meer achtergronden," Klik op het tabblad "Afbeelding" en "Afbeelding selecteren" om te bladeren naar de afbeelding.

Tips & waarschuwingen

  • Boekjes moeten worden opgebouwd in sets van vier pagina's, als gevolg van hun vouwen in de helft van een standaard formaat pagina. Wanneer u naar een andere pagina toevoegen in Publisher, zal het waarschuwen u pagina's wilt toevoegen in hoeveelheden van vier; anders, de printer de pagina's niet afdrukken op een standaard papierformaat (een standaard papierformaat zal hebben vier boekje pagina's afgedrukt op het, twee aan elke zijde). Opzetten van de document in hoeveelheden van vier ook helpt met het zadel-stiksels, die het proces van de brochures met de vouw aan de linkerzijde vouwen en nieten hen op hun rug, waardoor mensen te openen en de pagina's als een traditionele boek spiegelen.