Hoe maak je Web Apps met Visual Basic 2010

Hoe maak je Web Apps met Visual Basic 2010


In slechts een paar minuten kunt u een webtoepassing met Visual Basic 2010. Een webtoepassing vraagt vaak gegevens uit databases. ASP.NET biedt u de flexibiliteit te verbinden en het opvragen van deze databases. Een "AccessDataSource"-klasse gebruiken om het maken van een verbinding met een Access-databasebestand. De klasse kunt u SQL-query's uit te voeren op gegevens ophalen.

Instructies

1

Microsoft Visual Studio starten, klik op de link 'Nieuw Project aan' en 'Visual Basic' uit te breiden onder geïnstalleerde sjablonen. Klik op "Web" en dubbelklik op 'ASP.NET Web Application"een nieuwe webtoepassing maken.

2

Klik na "Welcome To ASP.NET!" uw cursor naar het einde van de regel te verplaatsen. Dubbelklik op "DataGrid" uit het deelvenster van de werkset naar het besturingselement toevoegen aan uw Web app. Klik op de pijl omlaag en selecteer "< nieuwe gegevensbron >" om te starten van de wizard Gegevensbron configuratie. Klik op "Access Database" en selecteer "OK."

3

Typ het pad naar Noordenwind databasebestand, zoals "G:\DemandStudios\Archive\Northwind 2007. Accdb"en klik op"Volgende". Selecteer de eerste drop-down box en klik op "Klantgegevens van de." Klik "Next" om te testen van de query. Klik op 'Query testen' om de verbinding met de database Noordenwind te testen. Klik op "Finish" nadat u de resultaten zien.

4

Druk op F5 om het programma te gebruiken. Uw standaardwebbrowser zal lanceren. U ziet uw Web app weergeven van een tabel met klantgegevens uit de database Noordenwind.