Hoe maak je Twitter TriviaTrivia wedstrijden opzetten op Twitter, kunnen websites, ondernemingen en zelfs individuen interageren met hun volgelingen--zolang ze niet verder gaan dan de limiet van 140-karakter in hun berichten. In tegenstelling tot sommige andere wedstrijd typen zetten trivia wedstrijden alle nieuwkomers common ground omdat de wedstrijd is gebaseerd op kennis en niet willekeurig toeval. Het weggeven van prijzen voor Twitter trivia wedstrijden moedigt volgelingen te spelen langs en kan leiden tot anderen na u verblijven zich bewust van de toekomstige wedstrijden.

Instructies

1

Uw Twitter trivia wedstrijd van tevoren aankondigen. Een aankondiging maken op een minimum van een uur voordat de wedstrijd begint, maar zelfs beter om aan te kondigen het de dag vóór de wedstrijd indien mogelijk. Een of meer aankondigingen volgelingen laten weten wanneer u kunt verwachten van de wedstrijd en kan leiden tot een hogere participatiegraad.

2

Een pagina maken op een externe website met de regels en de informatie op uw trivia wedstrijd. De URL voor de website opnemen in uw aankondiging tweets, met behulp van een korte URL van een URL redirect website indien nodig. Hiermee kunt u uit te leggen de regels en de lijst prijzen zonder wordt beperkt tot 140 tekens per bericht.

3

Maak een eerste tweet aan het begin van de wedstrijd, geef een overzicht van hoe de wedstrijd zal werken en eventuele prijzen worden aangeboden. Gebruik meer dan een tweet indien nodig. Dit herinnert volgelingen dat de wedstrijd begint, en geeft ze instructies over hoe om te gaan.

4

Tweet uw eerste trivia vraag na uw instructies geven. Wacht een ingestelde periode bijvoorbeeld drie tot vijf minuten voordat de volgende vraag tweeting. Blijven uw trivia vragen tweeting met regelmatige tussenpozen totdat alle vragen hebben gesteld.

5

Geef dat een hashtag aan uw wedstrijd gerelateerde dat nieuwkomers in hun antwoord tweets moeten opnemen. Kies iets eenvoudige maar toch uniek is, zoals "#contest_x" of "#MyTrivia"; u kunt ook de naam van uw bedrijf of website gebruiken als een hashtag.

6

Voer de hashtag zelfgemaakt in het zoekvak boven aan de introductiepagina van de Twitter om te controleren de antwoorden op de trivia vragen. Neem nota van de Twitter-ID's die zijn gekoppeld aan elk juist antwoord; het plaatsen van de prijs of prijzen aan de een of meer gebruikers met het grootste aantal juiste antwoorden.

7

Neem contact op met de winnaars door direct bericht, met inbegrip van uw e-mailadres in het bericht, zodat ze u met persoonlijke gegevens, zoals hun e-mailadressen contacteren kunnen of verzendgegevens adressen. Kondigen de winnaars Twitter-ID's in een tweet, maar probeer niet om persoonlijke informatie met behulp van Twitter te verzamelen.

Tips & waarschuwingen

  • Naast het gebruik van hashtags kunt u opdracht geven deelnemers inspelen op de individuele vragen zodat elk antwoord bevat uw "@" Twitter gebruikersnaam. U kunt bladeren door alle van u @ antwoorden door te klikken op het tabblad "@Mentions" op de startpagina van Twitter.
  • Don't ask deelnemers aan repost hetzelfde meerdere malen bericht ter bevordering van uw trivia wedstrijd, aangezien dit in strijd is met de Twitter-terms of service.