Hoe maak je Twitter achtergrond met Gimp

Maken van een aangepaste achtergrondafbeelding voor uw Twitter profiel kun je onderscheiden van de menigte. Dit kan worden gedaan met Gimp, een gratis en open-source beeldbewerking software. Om de beste achtergrond voor uw profiel hebt gemaakt, moet u de lay-out van Twitter profiel in gedachten te houden. Alleen zul je zo veel ruimte te gebruiken voor het markeren van specifieke informatie of afbeeldingen worden weergegeven.

Instructies

1

Klik op het Gimp pictogram van het bureaublad te openen van het beeldbewerkingsprogramma. Als u nog geen Gimp, ga naar gimp.org in uw browser om de meest recente versie downloaden en installeren.

2

Ga naar het menu "Bestand" en selecteer "Nieuw." Wanneer ertoe aangezet, ga u 1280 voor 1024 voor de hoogte en de breedte. Klik op de knop "OK" om door te gaan. Deze schermresolutie het beste werkt voor de meeste monitors, maar wordt mogelijk niet juist weergegeven op alle.

3

Kies een achtergrondafbeelding of -kleur. Om te vullen de achtergrond met een specifieke kleur, klikt u op het staal "Voorgrond & achtergrond" uit het "Gereedschapskist" gebied. De kleur wijzigen en selecteer vervolgens het pictogram "Emmer verf". De "Emmertje" overgaan op het achtergrondgebied en linkermuisknop. Het gebied dient automatisch te vullen met uw kleur.

4

Het invoegen van tekst of afbeeldingen in de achtergrond. Als u afbeeldingen, ga naar het menu "Bestand" en selecteer "Open". Zoek de afbeelding op uw harde schijf en open vervolgens het. Het afbeeldingsgebied selecteren door op de "Ctrl" + "A" toetsen te drukken en kopiƫren met "Ctrl" + "C". Sluit de afbeelding en ga naar het gedeelte van de achtergrond. Druk op de "Ctrl" + "V" toetsen om de afbeelding te plakken. Zodra u hebt gekopieerd over de afbeelding, kunt u het verplaatsen op de achtergrond.

5

Vermijd het plaatsen van afbeeldingen of tekst te voet naar het centrum. De Tweets kolom is 540 pixels breed en rechter zijbalk varieert tussen 380 tot 500 pixels. Een gecentreerde oppervlakte van 1040 pixels zal vallen, dus je heel weinig ruimte om te werken hebt met. De beste werkwijze is om tekst en afbeeldingen die verscholen aan de linker bovenzijde van de achtergrond te houden.

6

Klik op "Bestand" en selecteer "Save As." Typ de naam van een bestand en ga naar "Selecteer bestandstype." Kies een "JPEG afbeelding" of "PNG afbeelding." Deze twee beeldformaten zijn de beste keuzes voor het weergeven van op het Web. Klik op de knop "Opslaan".