Hoe maak je Power Model grafieken met behulp van Microsoft Word

Macht model grafieken zijn modellen van de machtswet, waaruit hoe twee grootheden blijkt aan elkaar gerelateerd. Vele natuurlijke verschijnselen gaat u als volgt een machtswet: frequenties van woorden in talen, de grootte van stroomuitval en zelfs de omvang van alle aardbevingen volgen deze wiskundige wet. Een variabele (de input) wordt uitgezet op de x-as en de andere variabelen (de output) op de y-as uitgezet. Word kan automatisch een macht model grafiek uitzetten voor u.

Instructies

1

Een lijndiagram invoegen in het Word-document. In Microsoft Word 2007, klik op het "Invoegen" tabblad en klik op "Grafiek." Klik op het pictogram van de eerste "Line", klik op 'OK'. In Microsoft Word 2003, klikt u op het menu 'Insert' Selecteer 'Object' en klik op "Creƫer nieuw." Klik op "Microsoft Graph-grafiek" en druk vervolgens op 'OK'. Excel wordt ingevoegd van de lijngrafiek en open een gegevensblad (een tabel met waarden).

2

Uw X-waarden invoeren in het gegevensblad door vervanging van de "Categorie" namen met uw X-waarden. Bijvoorbeeld, als uw X-waarden 0, 1, 2 en 3, klik op "categorie 1" en type "0", klik op "categorie 2" en type "1," Klik op "categorie 3" en type "2" en klik op "categorie 4" en type "3."

3

Uw Y-waarden invoeren in het gegevensblad door vervanging van de getallen in de "serie 1" kolom met uw Y-waarden. Bijvoorbeeld, als uw functie macht Y-waarden van 0, 100, 10.000 en 1.000.000, klikt u op de eerste cel onder de "serie 1" cel (dit moet cel B2) en type "0", klik op de derde cel in de kolom en type "100", klik op de vierde cel en typ "10.000," en vervolgens klikt u op de vierde kolom en voer "1.000.000." Excel zal de macht model grafiek dynamisch bijwerken voor u.

Tips & waarschuwingen

  • Om toe te voegen meer X, Y-waarden op de grafiek, klikt u op op de formaatgreep in de rechterbenedenhoek van de grafiek van het gegevensblad (de greep ziet eruit als een achteruit "L"), dan het naar beneden te trekken voor zoveel extra waarden als u nodig hebt. Bijvoorbeeld, als u 10 meer waarden invoeren wilt, trek aan de hendel naar beneden 10 rijen.