Hoe maak je PC Games sneller en soepeler draaien

PC gaming en gaming console heeft één belangrijk verschil: terwijl een spel gemaakt voor een specifieke console kan hetzelfde worden uitgevoerd op elke dergelijke console, een PC-game werkt niet hetzelfde op elke PC. Dit is te wijten aan een aantal factoren: de hardware van de computer, de software die u op uw computer of de instellingen in het spel zelf uitvoert. Wanneer een van deze factoren uw PC game negatief beïnvloedt, hierdoor te schokkerig en traag, ruïneren uw plezier in het spel. Er zijn een verscheidenheid van technieken die u gebruiken kunt om uw PC games draaien sneller en soepeler.

Instructies

1

Upgrade uw hardware. De drie belangrijkste onderdelen van de PC om een PC spel te draaien zijn uw CPU, een videokaart en een RAM. Upgraden van een van deze drie onderdelen zal resulteren in vloeiender en sneller gameplay.

2

Upgrade uw videokaartstuurprogramma's. Vaak, vrijmaking fabrikanten van videokaarten bijwerken, stuurprogramma's, die het verbeteren van de functionaliteit van uw kaart genoemd. Vele malen, deze stuurprogramma's gericht zijn op specifieke spelletjes in een poging om te verhogen uw beelden per seconde of FPS, wat resulteert in sneller of vloeiendere gameplay. Stuurprogramma's voor videokaarten zijn gratis beschikbaar op de website van de fabrikant.

3

Het verlagen van de in-game grafische opties. Veel PC-spellen hebben een aantal grafische instellingen die u kunt verlagen of uitschakelen om prestaties te verbeteren. Grafische instellingen zoals schaduwen of anti-aliasing uitschakelen kan verhogen de doorstroming en de snelheid van uw spel.

4

Sluit alle andere toepassingen voordat een PC spel te spelen. In het algemeen, moet een PC-spel zo veel van de bronnen van uw computer als het krijgen kan; uitvoeren van programma's op de achtergrond, zoals een webbrowser of tekstverwerker, zal niet toestaan dat het spel voor toegang tot de volledige bronnen van de computer. Dit resulteert in schokkerig of langzaam gameplay.

5

Schoon uit de behuizing van uw computer. Stof opbouw kan veroorzaken fans en koeling apparaten niet om goed te werken, wat resulteert in uw hardware met verminderde snelheid.

6

Een anti-virus of anti-malware scan uit te voeren. Virussen en malware kunnen zowel een nadelig effect op uw hardware, veroorzakend het om te lopen met verminderde snelheid hebben.

7

Sluit uw PC aan op een bekabelde internetverbinding. Als u schokkerig gameplay in een online spel ondervindt terwijl het gebruiken van een verbinding Wi-Fi, is de oorzaak dat uw PC is niet de oprichting van een sterke draadloze verbinding met de router. De PC inpluggen in de router direct krijgt u een grote impuls in de snelheid en de vloeibaarheid van uw online games.

Tips & waarschuwingen

  • Controleer of uw computer voldoet aan de minimale vereisten voor een PC-spel, vaak vermeld op de website van het spel, vóór de aankoop. Niet voldoen aan de minimale eisen meestal garandeert dat uw spel traag wordt uitgevoerd.
  • Voer onder geen beding uit een LCD-monitor op een andere vernieuwingsfrequentie dan dan de fabrikant aanraadt of kun je ernstig en blijvend beschadigen. Geloof me, het is mij overkomen.