Hoe maak je objecten volgen de Cursor in Game Maker 7.0

Met een object in Game Maker volgen kan de muiscursor rond het scherm gebeuren vrij gemakkelijk met een paar ingebouwde functies. Het belangrijkste deel is om te onthouden dat u altijd de "X"-positie van de muis-- of de afstand van de muis vanaf de linkerkant van het scherm--ophalen kunt met behulp van het sleutelwoord "mouse_x". U kunt de "Y positie"-- of de afstand van de muis vanaf de bovenkant van het scherm--ophalen met behulp van het sleutelwoord "mouse_y".

Instructies

1

Een sprite maken door met de rechtermuisknop op het menu "Sprite" en kiezen "maken sprite'. De ingebouwde verf-shop-hulpmiddelen gebruiken om een eenvoudige vorm die de speler vertegenwoordigen kan te tekenen. Een cirkel, vierkant of iets anders voldoende eenvoudig--zal doen.

2

Een object met dat sprite maken door met de rechtermuisknop op het menu "object" en kiezen "maken object." Noem deze "volger", en klik op de keuzelijst sprite toewijzen de sprite die u zojuist hebt gemaakt. Sluit het venster object instellingen niet.

3

Klik op "evenement toevoegen". Klik op de "stap" en kies "begin stap."

Als u het object altijd bevinden in dezelfde positie als de muiscursor wilt, sleept u het pictogram "Jump to Position" in het vak "Acties". Het is de een die eruit als een pijl getekend tussen twee "X" merken ziet. In het pop-upmenu, schrijven "mouse_x" als de "X positie" en "mouse_y" als de "Y positie." Zorg ervoor dat de "relatieve" checkbox wordt niet gemarkeerd.

Als u aan de andere kant, het object wilt te letterlijk volgen de cursor rond het scherm (zodat het is altijd in beweging naar de cursor, maar niet noodzakelijkerwijs in dezelfde positie als het), sleept u het pictogram 'Verplaatsen naar' in het vak acties. Het is de een die eruit ziet als een pijl naar een kleine stip. Nogmaals, in de pop-up, zorgen "relatieve" niet is aangevinkt en typ "mouse_x" voor de "X positie", en "mouse_y" voor de "Y positie." Daarnaast zet de snelheid die u wil het object om het te verplaatsen. Dit vergt een aantal experimenten van uw kant om het gewenste effect te krijgen, maar "5" werkt goed.

4

Maak een kamer door met de rechtermuisknop op "kamer" en kiezen "maken nieuwe kamer."

5

De volgeling-object toevoegen aan de kamer door ergens te klikken binnen.

6

Start het spel door te klikken op de groene pijl bij de bovenkant van het scherm. Afhankelijk van welke methode u hebt gekozen in stap 3, de volgeling object zal ofwel direct teleporteren naar de locatie van uw muis telkens wanneer u het, of het zal beginnen om te jagen van de muisaanwijzer over het scherm.