Hoe maak je kerstkaarten in Photoshop CS3 1Adobe Photoshop, een van de meest gebruikte grafische toepassingen, heeft een brede waaier van toepassingen in de reclame, kunst en productontwerp. Een populaire gebruik van Photoshop is in het ontwerp van kerstkaarten. Hoewel veel van deze kaarten worden geproduceerd door professionals, zijn er vele amateurs die kerstkaarten maken voor hun vrienden of familie, of om weg te geven aan klanten om hun bedrijf te promoten.

Instructies

1

Laad een afbeelding op uw computer die u wilt gebruiken als achtergrond voor uw kaart. Overdracht van de afbeelding van een digitale bron, zoals een camera of CD, of scannen in. Als u de afbeelding scant, stel uw scansoftware tot ten minste 600 dpi (dots per inch) om een kwalitatief hoogwaardige scan.

2

Open Photoshop. Selecteer "File" en klik op 'Openen'. Wijzigen in het dialoogvenster dat verschijnt, de verhogingen omgezet in inches. Controleer de documentbreedte en -hoogte een standaard kaart formaat, zoals 5 x 7. Breng de resolutie 300 pixels en klik op 'OK'.

3

Selecteer het gereedschap "Paintbucket" in het palet aan de linkerzijde en gebruiken om het canvas vullen met een kleur voor de rand van uw kaart.

4

Selecteer "File" menu en klik op "Open". In het dialoogvenster Bladeren naar het bestand dat u in stap 1 hebt geladen en klik op 'Openen'.

5

De "Ctrl" toets ingedrukt en klikt u op "Voorbeeld" in het deelvenster 'Lagen' om de afbeelding te selecteren. Gebruik de functies van het "Kopiƫren" en "Plakken" onder "Bewerken" om de afbeelding in het document van de kaart.

6

Selecteer "Edit," dan "transformeren" en klik op "Schaal." Gebruik de grepen die worden weergegeven op de hoeken van de afbeelding om het formaat aan te passen van het doek. Sommige bijsnijden kan optreden.

7

Selecteer het gereedschap "Rechthoekige selectie", en in de opties boven de instelling van een "Feather" toevoegen. De exacte grootte zal afhangen van de grootte van uw afbeelding en hoe breed u de rand wilt toevoegen aan het worden. Gebruik het gereedschap selecteren het centrale deel van de afbeelding waar u niet wilt dat een grens.

8

Klik op "Selecteren" in het menu en druk op "Inverse." Druk op delete op uw toetsenbord om een vloeiende randeffect te bereiken.

9

Selecteer het gereedschap van de "Aangepaste vorm" in het hulpprogramma palet. Selecteer in de presets, een kerst-thema vorm, zoals een sneeuwvlok. Teken de vorm op de kaart. Herhaal dit, of andere shapes, zoals een boom of een teddybeer toevoegen.

10

Selecteer het gereedschap "Tekst" uit het palet en in de opties boven Wijzig de tekenstijl, de grootte en de kleur wat je voor de kaart wilt. Typ in uw bericht. Selecteer "File" en klik "Opslaan". Naam van uw bestand en sla het op als een JPEG-bestand.