Hoe maak je kaarten in Flash

Hoe maak je kaarten in Flash


Interactieve kaarten zijn een leuke en krachtige manier om informatie ten opzichte van locaties weer te geven. Met kaarten die interactief zijn, kunt u verbergen irrelevante informatie, beelden van een stad weergeven en animaties toevoegen aan een anders stagnerende kaart. Adobe Flash maakt interactieve kaarten gemakkelijk maken. Echter, voordat u interactiviteit aan een kaart toevoegen, zal u wilt maken van een kaart die is vector-gebaseerd. U kunt een vector-gebaseerde kaart binnen Flash door een overtrekafbeelding pixel gebaseerde of uw eigen kaart te schetsen.

Instructies

1Hoe maak je kaarten in Flash


Twee lagen maken. Naam de bovenste laag "Kaart" en de onderste laag "Grens". Dan, zorg ervoor dat u momenteel op de "Kaart" laag bent.

2Hoe maak je kaarten in Flash


Importeren van een kaart. Hebt u een pixel-gebaseerde kaart die u traceren wilt, selecteer "bestand > importeren > importeren in werkgebied". Ga naar de kaart en druk op 'Import'. U kunt deze stap overslaan als u wilt uw eigen kaart tekenen.

3Hoe maak je kaarten in Flash


De "Kaart" laag vergrendelen. Om te voorkomen dat de originele kaart bewerken, drukt u op de stip onder de vergrendeling in de laag "Kaart". Selecteer de laag "Grens".

4Hoe maak je kaarten in Flash


Teken uw kaart. Als u een kaart zijn opsporing, tekenen in de kaartafbeelding de nieuwe vector-gebaseerde kaart te maken. Selecteer het pengereedschap. Klik in een hoek van een rand, klik dan op het einde van het lijnsegment maken een rechte lijn. Als de grens is gebogen, klikt u op en houd de muisknop ingedrukt terwijl u sleept als de curve wilt maken.

5

Bewerk indien nodig. Als de regels in de nieuwe kaart doen niet perfect line-up met de oude kaart, kunt u hen gemakkelijk aanpassen. Als u wilt verplaatsen van een punt op een lijn, selecteert u het gereedschap direct selecteren (de witte pijl). Vervolgens klikt u op op een enkel punt en sleep het naar de nieuwe positie. Als u wilt een curve aanpassen, selecteer de curvepunt. Twee ankerpunten worden weergegeven. Sleep een van de ankerpunten.

6Hoe maak je kaarten in Flash


Vullen met kleur. Selecteer het gereedschap "Emmertje" en de gewenste opvulkleur. Klik op binnen de grenzen te vullen een sectie met die kleur. Herhaal deze stap voor elke gesloten rand.

7Hoe maak je kaarten in Flash


Tekst toevoegen. Maak een nieuwe laag genaamd "Tekst." Selecteer het gereedschap "Tekst". Selecteer vervolgens de tekenstijl, de grootte en de kleur in het dialoogvenster 'Eigenschappen'. Klik op de plaats waar u de tekst wilt laten beginnen en typ de tekst.