Hoe maak je eigen Lightning met behulp van Photoshop

Hoe maak je eigen Lightning met behulp van Photoshop


Je wilde altijd opwindende beelden, en nu je ze kunt hebben. Maak je eigen lightning in Photoshop met behulp van een paar eenvoudige commando's. Vervolgens kunt u dit dramatische effect toevoegen aan uw brochures, wenskaarten of elk ander document. Of u wilt een bliksem laag toevoegen aan een bestaande installatiekopie of maken van de bliksem als een afzonderlijk bestand, kunt u blikseminslag in een kwestie van minuten.

Instructies

1

Adobe Photoshop openen en klik op "Bestand" en "Nieuw." Of, als u bliksem aan een bestaand document toevoegen wilt, klikt u op "Laag", "Nieuw" en volg de volgende stappen.

2

Zorg ervoor dat je voorgrondkleur is wit, en je achtergrondkleur is zwart, in de kleine vakjes op de werkset aan linkerkant van uw scherm.

3

Klik op de "Gradient" knop in de werkset. Wanneer de dwarsbalk verschijnt, sleept u het van de ene kant van het document naar het andere.

4

Klik op "Filteren" op de bovenste taakbalk. In het drop-down menu, kies "Render" en "Difference Clouds".

5

Klik op "Image" op de bovenste taakbalk, en kies "Aanpassing" en "Helderheid/Contrast." Verplaats de schuifregelaar contrast rechts, naar het vergroten van het contrast tussen zwart en wit.

6

Klik op "Image" op de bovenste taakbalk en kies "Aanpassing" en "Niveaus." De pijl op de middelste schuifregelaar naar links verplaatsen totdat uw bliksem streak meer is gedefinieerd.

7

Klik 'Beeld"dan"omkeren.' Nu is uw streep wit op zwart.

8

Klik op "Afbeelding" en vervolgens "Aanpassing" en "Niveaus". Ditmaal de pijl op de middelste schuifregelaar naar rechts verplaatst totdat de streak is meer gedefinieerd en de resterende wolken bijna onzichtbaar zijn.

9

Klik op "Beeld," "Aanpassing" en "Hue/Saturation." Controleer in het dialoogvenster dat verschijnt, de vakken van het "Colorize" en "Preview" rechts onderaan. Verplaats de schuifregelaar "Tint" naar rechts als u de kleur van uw lightning bolt. Als de schuifregelaar extreemrechts, ziet u een blauwe neon uitziende; over midway zullen de bout goud/geel.

10

Klik op "Bestand", "Save as" en uw document opslaan als een PSD zo lagen of instellingen zal worden gehandhaafd, en weer als een JPG voor een kleiner bestand.

Tips & waarschuwingen

  • In nieuwere versies van Photoshop wil de drop-down lijst onder "Image" "Aanpassen" in plaats van "Aanpassing".
  • Als u wilt toevoegen meer bliksem, ga naar "Layer", dan "Duplicate Layer." Selecteer de nieuwe laag en ga naar "Edit", "Transformeren" en 'Horizontaal spiegelen'. U kunt ook de nieuwe laag omhoog en omlaag schuiven of draaien met het gereedschap van de "Verplaatsen" variĆ«ren van uw bliksem effect.
  • De "Gum" tool kunt u veeg uit alle vreemde merken rond uw bliksemschicht.
  • Als u uw document als een JPG opslaat zonder het eerst opslaan als een PSD, zal u niet langer zitten kundig voor het bewerken van de lagen.