Hoe maak je eigen Emoticons met Microsoft Word

Emoticons zijn een soort karakter die zijn opgenomen met een SMS-bericht of in een document gebruikt. Ze zijn een manier te uiten of overbrengen van verschillende soorten emoties. In plaats van te typen uit dat u blij, verdrietig of boos bent, wordt een afbeelding of afbeelding gebruikt om uit te drukken hoe u zich voelt. Eenvoudige soorten emoticons zijn een glimlach of verdrietig gezicht. Om dit te doen met behulp van Microsoft Word, moet u een AutoCorrectie-fragment maken.

Instructies

Word 2003

1

Klik op het pictogram van Microsoft Word om het programma te openen. Klik op het menu "Bestand" en selecteer "Nieuw." Dit opent een nieuw tekstdocument.

2

Klik op het "Invoegen" menu. Klik op "Symbool" en selecteer vervolgens "Foto." Klik op "Clip Art."

3

Klik op de afbeelding of de afbeelding die u wilt gebruiken voor de emoticon en klik op 'Insert'. Klik op de afbeelding of afbeelding en selecteer het menu "Extra". Klik op "AutoCorrectie-opties" om de AutoCorrectie-venster te openen.

4

Typ een woord of woordgroep voor de emoticon in het tekstvak vervangen. Klik op de knop "OK" om het venster te sluiten.

5

Typ het woord of de woordgroep in het document en druk op de SPATIEBALK. Dit zal het woord of de woordgroep in de emoticon omzetten.

Word 2007/2010

6

Klik op het pictogram van Microsoft Word om het programma te openen. Klik op het menu "Bestand" en selecteer "Nieuw." Dit opent een nieuw tekstdocument.

7

Klik op de pijl die rechts van de werkbalk Snelle toegang. Selecteer "Meer opties" uit het menuselectie. Klik op "Commando's niet in het lint," onder de sectie opdracht kiezen uit. Selecteer 'AutoCorrectie-opties' en klik vervolgens op de knop 'Toevoegen'.

8

Klik op "Symbool", gelegen in de Insert tab. Selecteer 'afbeelding' en klik vervolgens op "Clip Art."

9

Klik op de afbeelding of de afbeelding die u wilt gebruiken voor de emoticon. Klik op 'Insert'. Typ een woord of woordgroep voor de emoticon in het tekstvak vervangen. Klik op de knop "OK" om het venster te sluiten.

10

Typ het woord of de woordgroep in het tekstdocument en druk op de SPATIEBALK. Dit zal het woord of de woordgroep in de emoticon omzetten.

Tips & waarschuwingen

  • Maken van een eenvoudige emoticon met de ":" en "(" of")" toetsen op het toetsenbord.