Hoe maak je een WMV-bestand op een Mac

Hoe maak je een WMV-bestand op een Mac


Bestanden met de extensie WMV zijn Windows Media Video-bestanden. Terwijl dit bestandstype is ontworpen om te worden gemaakt op een Windows-computer en speelde op de Windows Media Player, is het mogelijk maken een WMV-bestand op een Mac met behulp van een Microsoft-toepassing genoemd Flip4Mac. Dit programma wordt WMV functionaliteit toegevoegd aan Apple's QuickTime Pro-toepassing. QuickTime is de mediaspeler opgenomen met Apple OS X-computers. Gebruikers met OS 10.6 en hoger beschikken over QuickTime Pro vooraf is geïnstalleerd. Degenen met eerdere besturingssystemen moeten de upgrade om WMV-bestanden aanschaffen.

Instructies

1

Download en installeer Flip4Mac op uw computer.

2

Start QuickTime Pro door te dubbelklikken op het pictogram van het programma in de map 'Programma's '.

3

Een QuickTime-filmbestand te maken. Ga naar het menu "Bestand" en selecteer "Nieuwe opname." Druk op de rode knop in het midden van het venster om te beginnen met opnemen. Druk op de grijze knop om het opnemen is voltooid. Als alternatief kunt u een filmbestand importeren uit een andere bron door te gaan naar het menu "Bestand" en selecteren "Open File".

4

Het QuickTime-bestand omzetten in een WMV-bestand. Ga naar het menu "File" en kies "Export". Typ een naam voor de WMV-bestand in het tekstvak en kies een opslaan locatie. In het "Export" pull-down menu, selecteer "Film naar Windows Media." Druk op "Opslaan" om het WMV-bestand te maken.