Hoe maak je een werknemer Log in Visual Basic

Maken van uw eigen werknemer log in Visual Basic is niet noodzakelijkerwijs moeilijk. Visual Basic is een object-georiƫnteerde programmeertaal hulpprogramma, en kunt u een interface dat is gemakkelijk voor uw medewerkers te gebruiken en zal u een lijst weergeven van logins en afmelding, perfect voor het schakelsysteem gebruikt door de meeste Amerikaanse bedrijven.

Instructies

1

Maak uw Visual Basic-interface. Een vorm tekenen, en op dat formulier, omvatten het volgende: een display clock, een set van "Klok In" en "Klok Out" knoppen en een knop matrix of vervolgkeuzelijst met namen van werknemers. Hebt u een beperkt aantal medewerkers (ongeveer 20 of minder), kon je een knop voor elke naam. Een werknemer zou klik op zijn naam te melden in of uit. Een vervolgkeuzelijst is ook eenvoudig omdat de werknemer zou gewoon haar naam uit de lijst kiezen.

2

Program uw "Klok In" en "Klok Out" knoppen met behulp van een Visual Basic-opdracht "tijd". Uitwerken van een eenvoudige functie genaamd 'klok-in' en een functie genaamd "klok-out" die de huidige tijd in uren, minuten en seconden wanneer een werknemer op de juiste knop klikt zal roepen.

3

Maak uw klok-in en klok-out functies schrijven naar een tekstbestand. Bel uw tekstbestand iets als "EmployeeHours." Vervolgens gebruik Visual Basic commando's als Open "EmployeeHours" bestand #1 voor toevoegen om de naam van de werknemer en de klok-in/klok-out tijd wilt weergeven in het tekstbestand, zodat u het later kunt lezen.

4

Maak extra functies zoals het weergeven van waarschuwingsberichten. U kunt meer ingewikkelde functies die erachter te komen chronologische relaties te vertellen uw werknemers als ze hebben geklokt / out onjuist. Bijvoorbeeld, als de mid-dag werknemer klok-in minder is of meer dan 30 minuten van hun laatste logout, het foutbericht kan zeggen, moet"een lunchpauze een half uur." Deze opdrachten zal helpen uw medewerkers navigeren in het systeem klok-in/klok-out.

5

Uw toepassing compileert. Controleren op fouten, dan een compileering uitvoeren en uw toepassing in een .exe-bestand maken en het laden op een werkstation. Doen sommige tests om te zien hoe het systeem werkt.

Tips & waarschuwingen

  • Bugs kunnen en zullen bestaan. Hoewel uw werknemer log niet hebben dat veel abstracte variabelen, en dat het potentieel voor runtime-fouten vermindert, is er nog steeds de mogelijkheid dat de bestand-lezing of andere aspect van uw programma kan vastlopen. Gebruik Visual Basic debug systeem te vangen van deze voordat u begint met het programma.
  • Hoewel uw werknemer log nuttig en makkelijk zijn zal, hoeft het niet veel veiligheid. De kwestie van de tech-savvy personeel misbruik van het programma maken kan bij de beslissing om dit systeem in uw werkplek te beoordelen.