Hoe maak je een Website met Powerpoint 2007

Hoe maak je een Website met Powerpoint 2007


Microsoft PowerPoint kan worden gebruikt voor het maken van dynamische en interactieve presentaties. PowerPoint-presentaties die of kan worden gemaakt van kras of vooraf gebouwd sjablonen. Dia's kunnen worden opgemaakt met een scala aan kleuren, randen, arcering en 3D-objecten. Geluiden, beelden en films kunnen worden geïntegreerd in een diavoorstelling ter verdere versterking van een presentatie. PowerPoint biedt de mogelijkheid om een presentatie opslaat als een webpagina. Zodra een presentatie is opgeslagen als een webpagina, kan het worden bekeken op het Internet.

Instructies

1

Start Microsoft PowerPoint vanuit het menu "Programma's" of "Helemaal programma". Klik op de "Office"-knop in de linker bovenhoek van het programmavenster. Selecteer 'Openen'. Navigeer naar het bestand dat u wilt openen, selecteer het en klik op "Open." Als u een nieuwe presentatie maakt, klikt u op de "Office-knop," Selecteer "Nieuw" en voer uw inhoud.

2

Klik op de "Office Button" en selecteer "Save As." Kies een locatie voor het opslaan van het bestand in en voer de naam van het bestand van uw keuze in het tekstvak. Klik op de pijl-omlaag rechts van de vervolgkeuzelijst "Opslaan als" en selecteer "webpagina (.htm;. HTML)."

3

Klik in het tekstvak "Page Title" en voer een titel van uw keuze. De paginatitel wordt getoond in de titelbalk van de browser.

4

Selecteer 'Publiceer' en kies of u wilt de "volledige presentatie" of een specifiek bereik van dia's publiceren. Selecteer of u wilt de sprekersnotities, die aan de onderkant van de presentatie verschijnen zal weergeven.

5

Klik op "Web opties." Controleer of het tabblad "Algemeen" is geselecteerd, en "Toevoegen Slide Navigation Controls" is aangevinkt. Als deze optie niet is ingeschakeld, zal u niet kunnen door de presentatie navigeren. Selecteer de 'kleuren' van uw keuze, zo goed als of u wilt "Dia-animatie weergeven tijdens surfen."

6

Klik op het tabblad "Browsers" en selecteer de juiste browser keuze. Klik op "Bestanden" en controleer of "Organiseren ondersteunende bestanden in een map" en "Update Links op Save" zijn ingeschakeld. Beslissen of u wilt dat Office de "standaard editor." Ook Klik op de tab "Foto's" en selecteer de juiste "schermgrootte." Klik op 'OK'.

7

Klik op "Open gepubliceerde webpagina in Browser" en selecteer "Publiceren" om uw web-pagina in een browser weer te geven. Let op dat het "overzicht" aan de linkerkant kan worden gebruikt om door de presentatie navigeren. Klik op de "Overzicht" knop aan de onderkant van het programmavenster te verbergen van het overzicht. Gebruik de navigatieknoppen van de dia te verplaatsen van de ene dia naar de volgende. Klik op "Diavoorstelling" voorstelling van de presentatie precies de manier waarop die het lijkt als men toonde met behulp van de PowerPoint-toepassing

Tips & waarschuwingen

  • Nadat de presentatie is opgeslagen als een webpagina, inhoud kan worden toegevoegd, bewerkt of verwijderd met behulp van PowerPoint of een web authoring tool zoals Dreamweaver of Microsoft FrontPage.