Hoe maak je een webpagina met Microsoft Office 2007

Hoe maak je een webpagina met Microsoft Office 2007


Microsoft Word is één van de meest veelzijdige toepassingen binnen de Microsoft Office 2007-suite. Naast het feit dat intuïtieve, heeft MS Word meerdere mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om het produceren van aantrekkelijke web-pagina's vrij gemakkelijk. Met een tekstverwerker dat verdubbelt als een web ontwerpgereedschap, kan compleet met spellingcontrole en synoniemenlijst vrij handig. U kunt uw pagina voor zowel print en online, formaat een precieze lay-out ontwerpen, afbeeldingen toevoegen en afwerking van uw document, zoals een HTML-pagina compleet met werkende hyperlinks en URL-adressen.

Instructies

1

Start Microsoft Word 2007 en de lay-out van uw nieuwe pagina beginnen. U kunt een lege pagina of een beschikbare sjabloon gebruiken.

2

Ontwerp uw pagina door de aanleg van de lay-out eruitziet op het Web door te klikken op het tabblad van de "Pagina-indeling" in het hoofdmenu. De algehele uitstraling van uw pagina kan worden aangepast met behulp van het "Thema's" menu op de "Page Layout" tab. Kies een tekenstijl, grootte en kleur van de "Lettertype" sub-jury op het tabblad "Start".

3

Typ of kopieer de woordenstroom van uw inhoud in de hoofdtekst van de pagina en de spellingcontrole uitvoeren door te klikken op het pictogram Spelling en grammatica na het selecteren van het tabblad "Controleren".

4

Hyperlinks invoegen door de gewenste tekst selecteren en met de rechtermuisknop op de selectie. Via het dialoogvenster Hyperlink venster verschijnt. Zorg ervoor dat de "van bestaand bestand of webpagina" selectie is geselecteerd. Selecteer "Hyperlink..." in het drop-down menu en geef het URL-adres in het invoerveld van adres en klik op 'OK'. De hyperlink wordt gemaakt. Herhaal deze dezelfde stap om zoveel hyperlinks als u kiest te maken.

5

Sla de pagina voor het Web Klik op het tabblad "Bestand" en selecteer "Save As." Kies uit het drop-down-veld, "Web pagina." Typ de bestandsnaam voor de pagina in het invoerveld "Bestandsnaam" en voer de naam van de map waar u wilt bewaren uw nieuwe web-pagina.

6

Navigeer naar de map die het bestand bevat en dubbelklik erop om te testen uw pagina.

Tips & waarschuwingen

  • Tip: U kunt een mailto: verbinding door het invoeren van een e-mailadres, markeren en met de rechtermuisknop op de selectie om het drop-down menu en selecteren "Hyperlink" als u in stap 4 hebt gedaan. Ditmaal, kies "E-mail adres" van de subpanel. Dit zal de kijker voorzien van een e-mailformulier voor snel contact. Dit kan bijvoorbeeld een koppeling in het gedeelte "Contact Us" van uw web-pagina.