Hoe maak je een webpagina met behulp van Microsoft Publisher

Ontwerpen en maken van webpagina's snel en gemakkelijk met behulp van Microsoft Publisher, een eenvoudige desktop publishing-programma.

Instructies

1

Start Microsoft Publisher. Als de wizard Nieuwe publicaties niet start, selecteer Nieuw in het menu bestand en kies Publicaties volgens Wizard.

2

Scroll naar beneden naar de categorie van Web Sites. Kies een stijl in de voorbeelden aan de rechterkant en klikt u op Wizard starten.

3

Volg de stappen in de wizard, het kiezen van het kleurenschema, lay-out, vormen, geluiden en andere onderdelen van de webpagina. Klik op Voltooien om de wizard te voltooien.

4

Tekst invoeren in de tekstgebieden frame of maak nieuwe tekstframes met behulp van de werkbalk. Het toevoegen van illustraties en andere onderdelen zoals gewenst.

5

Selecteer webeigenschappen in het menu bestand om de titel van de pagina en andere informatie, zoals trefwoorden maken.

6

De opdracht Website Preview in het menu bestand om de pagina alvorens op te slaan te bekijken. Deze opdracht zal beginnen met de standaard webbrowser en de pagina tonen.

7

Selecteer Opslaan als HTML-bestand in het menu bestand wanneer u klaar bent.

Tips & waarschuwingen

  • Als u de Microsoft Web Publishing wizard ge├»nstalleerd hebt, kunt u de opdracht Publiceren op het Web in het menu bestand. De wizard is beschikbaar op de Windows 98-CD of de CD van Microsoft Publisher.
  • U kunt klikken op de balk van de websitewizard enig onderdeel, zoals kleur of lay-out op elk gewenst moment wijzigen.
  • Nadat u de pagina hebt opgeslagen, kunt u het uploaden naar uw website.