Hoe maak je een webpagina in Dreamweaver CS3Zowat iedereen heeft een website deze dagen-- en dus kan je. Met het aantal van eenvoudige software programma's op de markt, zelfs een niet-technische persoon kunt het maken van een online aanwezigheid. Een van de eenvoudigste "What you see is what you get" (WYSIWYG) softwareprogramma's in gebruik is vandaag van Adobe Dreamweaver CS3. Voorheen een Macromedia-product, Dreamweaver is een uitstekende oplossing voor het maken van zowel eenvoudige als complexe webpagina's. In een paar korte stappen, kunt u uw eigen klaar te zien op het World Wide Web web-pagina hebben.

Instructies

1

Maak een map op uw bureaublad. Naam van de map met de naam van uw project. In deze map, maak een map "Images".

2

Open Dreamweaver CS3. De bovenste horizontale menu, kies bestand-nieuw (Control + N) om een nieuwe pagina te maken. Selecteer lege pagina en HTML-code als het paginatype, voor een eenvoudige webpagina. Klik op 'Maken'.

3

Sla dit bestand op. Kies bestand-opslaan als (Control + Shift + S) en de naam van uw document. Zorg ervoor dat u het projectmap opslaat. Als wat u aan het maken zijn, uw belangrijkste pagina op de website is, de naam "index.html". Deze manier, wanneer uw doelgroep uw website bezoekt, dit is de eerste pagina waar ze terechtkomt. Klik op 'Opslaan' nadat u uw pagina op de juiste manier hebben genoemd. Gebruik geen hoofdletters of spaties in uw titels.

4

Titel van uw web-pagina. Klik in het vak en de naam in het vak titel naar de bovenkant van de interface die zegt 'Naamloos Document'. Deze titel verschijnt in de titelbalk van de browser. Niet overslaan deze stap; anders zal uw kijkers 'Naamloos Document' zien als de site laadt – niet een geweldige manier om een professionele eerste indruk te maken.

5

Selecteer alle afbeeldingen die u wilt gebruiken en plaats ze in uw project map "Images". Zorg ervoor dat de beelden zijn formaat. Bijvoorbeeld, gebruik niet de standaard grootte beeld u krijgt wanneer u uw foto's van uw digitale camera downloadt. Dit kunnen duizenden pixels breed. Voor een punt van referentie is een gemiddelde webpagina doorgaans overal van 601 tot 850 pixels breed, volgens webdesignpractices.com. De gemiddelde bureaubladresolutie die webontwikkelaars ontwerpt voor is 800 x 600 pixels. Echter, zoals Monitorformaat toegenomen heeft dus de resolutie. Ontwerp uw webpagina's voor 800-door-600. U zal moeten nemen wordt gehouden met de schuifbalk en browser menu's, die een deel van de 800-door-600 ruimte nemen. Maak de breedte van de webpagina 750 pixels breed om elke behoefte te scrollen rechts en links op uw webpagina te vermijden. Elke Afbeeldinggrootte die verder gaan dan deze breedte. Als u kleinere afbeeldingen wilt zodra u beginnen met het opbouwen van de pagina, kunt u de grootte van hen om te passen op een later tijdstip.

6

Verzamel alle geschreven inhoud en koppelingen die u wilt publiceren op uw web-pagina. Zorg ervoor dat het doorlopen van een spellingcontrole in een tekstverwerkingsprogramma, zoals Microsoft Word, te elimineren onprofessioneel spelfouten. Controleer of alle koppelingen nauwkeurig zijn en naar de juiste website doorklikken.

7

Kies een achtergrondkleur. Uit het bovenste menu, kies "Wijzigen" – "Pagina-Eigenschappen." Klik op het kleurvak naast "Background Color" en kies uit het kleurenpalet. Hebt u een u liever voor de achtergrond afbeelding, kunt u het invoegen door te klikken op "Browse" naast de "Achtergrondafbeelding" veld. Sla deze installatiekopie in uw map "Images" en te controleren om te zien dat het ziet er niet slecht als het "tegels" als een achtergrond voor uw webpagina. Vasthouden aan eenvoudige texturen en patronen als u ervoor kiest om een afbeelding in tegenstelling tot een kleur voor de achtergrond. Eenvoud is een sleutel van goede webdesign. Zodra u hebt besloten op je achtergrond afbeelding/kleur, kiest u 'OK'. Uw achtergrond moet nu weerspiegelen uw keuze.

8

Een tabel invoegen. Tabellen houden uw webinhoud op hun plaats (afbeeldingen, tekst, links, enz.). U kunt aanpassen voor het aantal kolommen en rijen. Kies om te beginnen, een eenvoudige tabel 3-door-3. Klik in het hoofdvenster (gekleurde gebied) en selecteer 'Insert'-'Table'. Typ in zowel de "Rijen" en "Kolommen" velden "3" en de tabelbreedte instellen op 750 pixels. Type 0 voor "randdikte," 5 voor "Celopvulling" (ruimte binnen de cellen) en 0 voor "Cel tussenruimte" (spatie tussen elke cel) als uitgangspunt. Klik op 'OK'.

9

Een belangrijkste banner/header afbeelding invoegen Maak een image dat zal gaan op de bovenkant van uw web-pagina, heel erg zoals de typische banner-stijl beelden overwegend in cyberspace. Omdat er een celopvulling van de vijf pixel, hiermee rekening houden en maak de afbeelding niet breder zijn dan 740 pixels breed (vijf pixels aan elke zijde). Wilt u deze afbeelding invoegen in de bovenste rij van de tabel, maar aangezien u beslaan de gehele breedte van de drie kolommen wilt, moet u de drie cellen in de bovenste rij samenvoegen. Om dit te doen, klik in de cel rechts bovenaan en sleep uw muis zodat zij wijst op de bovenste drie cellen in de rij. Zodra ze zijn gemarkeerd, klik met de rechtermuisknop en kies "Cellen samenvoegen" of klik op de "Cellen samenvoegen" knop aan de onderkant van de interface, onder het menu "Properties" (die kijkt een partij zoals een tekstverwerkings-editor). U zult merken dat de drie cellen tot één lange cel samenvoegen. Klik in deze cel en selecteer "Insert" – "Beeld", waar u uw banner afbeelding zal kiezen uit uw map "Images". Klik op "OK" en uw afbeelding wordt weergegeven.

10

Tekst invoegen. Uw tekst uit uw tekstverwerkingsprogramma kopiëren en plak deze in de cel van uw keuze. Net als in een typische tekstverwerking editor, kunt u Markeer de tekst en kies de tekenstijl, grootte, kleur, durf, rechtvaardiging, enz. Kopieert u gedeelten van uw tekst en breken in stukken tekst die gaan in elke kolom voor gemakkelijker leesbaarheid.

11

De achtergrondkleur van de tabel wijzigen zodat uw tekst makkelijker is te lezen. Als u een donkere achtergrondkleur hebt gekozen, is het wellicht moeilijk te lezen uw tekst op de top van het. Om de tekst gevulde cellen wit (of een lichtere kleur) Klik in die cel en klik op het kleurvak "BG" bij de bodem onder de editor "Eigenschappen". Selecteer wit of een andere kleur in het kleurenpalet. Doe dit met een andere cel die veranderende behoeften. U selecteert meerdere cellen, klik in de cel rechts bovenaan van het bos en sleep naar de cel linksboven en naar beneden, die zal selecteert u meerdere cellen in meerdere rijen.

12

Koppelingen invoegen. Voor een link, kunt u typen in tekst om rechtstreeks naar een andere webpagina te koppelen. Bijvoorbeeld, als u een koppeling wilt maken naar uw vriend Jim pagina, kunt u in de tekst "Bezoek Jim's Web Page" in plaats van de lange URL typen. Markeer de tekst die u wilt koppelen en klik op in het veld "Link" in de editor "Eigenschappen". Kopieer en plak of typ in de volledige URL op dit gebied waaronder http://. Selecteer "_blank" in het "Doel" veld zodat wanneer gebruikers klikken op de link, de webpagina geopend in een nieuw venster in plaats van in hetzelfde venster van uw web-pagina. Op die manier bezoekers niet per ongeluk verlaten van uw web-pagina en vergeet om terug te komen.

13

Voeg eventuele andere afbeeldingen die u op de site wilt. Volg dezelfde stappen hebt als uw banner afbeelding wilt invoegen. Een kleinere afbeelding die geschikt is en niet zal domineren de webpagina maken Bijvoorbeeld hebt u een afbeelding die u uw kijkers wilt op te klikken om te vergroten, maken twee afbeeldingen, een grote en een kleine. Uw grote afbeelding maken van ongeveer 750 pixels breed en maken uw kleinere afbeelding rond 200-225 pixels breed. De kleinere afbeelding invoegen in een tabelcel en de naam van de afbeelding in de alternatieve tekst prompt (dus als uw afbeelding niet wordt geladen, zal de woorden verschijnen in plaats daarvan). Behandelen deze afbeelding als een link door op te klikken en de gele map naast "Link" te kiezen in de editor "Eigenschappen". Vind uw grotere afbeelding. Selecteer "_blank" uit het "Doel" veld zodat uw afbeelding in een nieuw venster zal openstellen. U kunt een rand kiezen als u verkiest. Geen rand, typt u 0 in het veld. U kunt spelen met de nummers te selecteren van de gewenste randdikte.

14

Sla uw werk op en uploaden naar uw website host. Houd al uw foto's in de juiste map en zorg ervoor dat Maak een map afbeeldingen op uw server als goed. Alles moet verschijnen op uw web-pagina net zoals u deze hebt gemaakt.

Tips & waarschuwingen

  • Heb geduld. Maken van webpagina's is niet een eenvoudige stappen.
  • Vergeet niet om uw werk vaak op te slaan.