Hoe maak je een wazige Video meer duidelijke

Niemand houdt van wazige video's. Ze laat je loensen te bevorderen en ertoe leiden dat u te missen van subtiele details. Soms, als de vervorming erg genoeg krijgt, kan het bederven uw plezier volledig. Video's krijgen gewoonlijk wazig voor twee oorzaken. De meest gangbare verklaring is dat, als u bent video streaming via Internet, bandbreedte of hardware beperkingen waarschijnlijk te wijten zijn. De video zelf is anders, inherent wazig. In beide gevallen zijn er een aantal technieken kunt u proberen die u helpen kunnen om de blurriness oplossen of omzeilen.

Wazig Streaming video uitgelegd

Nog vervelender dan een wazige video, is er een die aan buffer om de paar seconden stopt. Dat is waarom webontwikkelaars ontwerpen meeste video streaming diensten om te voorkomen dat bij alle mogelijk, zelfs als dat betekent meer blurriness bufferen. Als de video server merkt dat uw computer de videostream die snel genoeg is niet ontvangt, zal het de kwaliteit van de video automatisch verminderd ter vermindering van de hoeveelheid gegevens streaming. Dit geeft uw computer een kans te halen en blijven gevangen omhoog.

Oplossingen voor het streamen van video's op beperkte bandbreedte

Als beperkte bandbreedte, ook bekend als een langzame verbinding, het probleem veroorzaakt wordt, maatregelen treffen om te behouden en optimaliseren wat je hebt. Sluit andere toepassingen die worden uitgevoerd op uw computer of tablet die verbinding met het Internet. Als je ergens wacht met verschillende mensen die Internet gebruiken op hetzelfde moment, de crunch te verlichten. Als u van een draadloze verbinding gebruikmaakt, zorg ervoor dat de signaalsterkte is sterk en toenadering tot de modem en de router indien nodig, of probeer een verbinding met een Ethernet-kabel. Als u een verbinding wilt maken op een mobiel netwerk, kan deze worden vooral traag, dus wachten om te kijken naar de video totdat kunt u een lokale, breedband Internet verbinding zoals die thuis of werk. En als een laatste redmiddel, voor problemen thuis, overweeg uw Internet-service aan een plan met hogere snelheden.

Kwaliteitsniveaus op Streaming Video handmatig te wijzigen

Video websites doorgaans ingesteld hun standaardresolutie kwaliteitsniveaus ergens in het midden, wat betekent dat je video's op een lagere resolutie dan uw verbinding aankan zou kunnen zien. Controleer de video-instellingen om te zien of er een hogere kwaliteit beschikbaar is. Bijvoorbeeld, op YouTube kunt u de kwaliteitsinstellingen van het vistuig-pictogram. Op Dailymotion verschijnt een kwaliteit-knop aan de bovenkant van het scherm wanneer u met uw muis overheen. Meeste andere plaatsen gebruiken soortgelijke overeenkomsten.

Het is niet u, It's Me

Bandbreedte is niet de enige beperkende factor als het gaat om hoeveel streaming gegevens uw computer aankan. Uw CPU, grafische kaart en uw RAM kunnen alle leiden tot een knelpunt ook. Windows Taakbeheer gebruiken om te zien hoe uw CPU en RAM doen. Als de RAM is maxed, zijn afgesloten van alle geen onnodige toepassingen en browser lusjes op uw machine. Probeer ook te kijken naar de video met behulp van de "in-" venstermodus in plaats van "full screen"-modus. Als de CPU is maxed, bent u waarschijnlijk met behulp van een oudere machine of probeert uit te voeren van 3D video op een systeem zonder voldoende grafische kracht. Net als bij de RAM, probeer iets af te sluiten op de computer die niet hoeft te worden uitgevoerd en probeer met het afsluiten van de modus volledig scherm. U kunt ook proberen het uitschakelen van hardwareversnelling op uw computer. Echter, deze oplossingen wellicht niet zo doeltreffend met CPU beperkingen en, op de lange termijn, upgraden van uw hardware of over te schakelen naar een andere machine kan uw enige optie.

Misschien is het niet u immers

Misschien het probleem niet helemaal aan uw kant. Als u bent het streamen van video van een kleinschalige website, kunnen ze niet genoeg bandbreedte aan hun kant hebben. Of, als u kijken naar een live-evenement of bezoeken van een website wanneer zijn verkeer zeer hoog is, kan er een stormloop van gebruikers en servers van de website kunnen niet zitten kundig voor goed omgaan met de belasting. Hetzelfde kan gebeuren bij uw Internet serviceprovider in drukke tijden. Er is niets wat je in deze gevallen doen kunt behalve patiƫnt of proberen alternatieve bronnen worden.

Oplossingen voor inherent wazige Video

Soms een video is gewoon inherent wazig--het werd opgenomen op die manier, of het werd onderworpen aan een lage kwaliteit conversie op een bepaald punt. De beste truc voor het verbeteren van video's als dit is om volledig scherm mode te verlaten en, indien nodig, te krimpen van het videovenster zelfs meer. Door te kijken naar de video in een kleinere doos, kunt u worden verrast bij hoeveel van de blurriness gaat gewoon weg.

Als alternatief, kunt als u toegang hebt tot de video op uw harde schijf, en hebt u video-editing software, u proberen de video loopt door een filter van lawaai-vermindering of een verscherping filter. Als u niet bekend met dit soort technologie bent, is het waarschijnlijk niet moeite waard te onderzoeken, omdat het veel werk met zich meebrengt, maar als je tot de uitdaging dan het is een mogelijkheid. Deze methode kan niet herstellen van verloren video kwaliteit; het kan alleen maken wat blik beter heeft verlaten.