Hoe maak je een vragenlijst in HTMLAls u verzamelen van gegevens of feedback van de bezoekers van uw website wilt, maken een vragenlijst met behulp van hypertext markup language (HTML). Uw enquêteformulier kan een verscheidenheid van invoermethoden, van radio knoppen om selectievakjes om drop-down lijsten bevatten. Nadat uw gebruiker heeft de vragenlijst heeft ingevuld, zijn beantwoord in uw e-mail inbox.

Instructies

1

Open het HTML-document waarin u wenst te beschikken over uw vragenlijst in Kladblok, uw webhost-de ingebouwde HTML-editor, of uw HTML-editor van keuze. Als u een nieuwe webpagina begint, een nieuw TXT-document maken, dan de basiscodes invoegen:

< html >
< hoofd >< titel > titel van web-pagina < / title >< / head >
< body >
< / body >
< / html >

De form-tags die u zal gaan tussen de opening en de tags < body > sluiten. Wanneer u uw vragenlijst hebt voltooid, het document opslaat als HTM- of HTML-, dan openen in een willekeurige webbrowser om een voorbeeld van uw werk.

2

De < form >-tag om te beginnen uw vragenlijst, en sluit het met < / form > invoegen. Al uw vragen en < input > tags zal gaan tussen deze twee codes. Elke < input >-code moet bevatten een "naam" attribuut, zoals < input name = "Vraag1" / >. Zodanig dat de antwoorden op de vragenlijst worden doorgestuurd naar uw e-mailadres, moet uw code < form > als volgt uitzien:

< vormen van actie = "-MAILTO:[email protected]" methode = "post" >< / form >

3

Gebruik de < input type = "text" / > tag maken een eenregelig invoerveld waarin gebruikers hun antwoorden kunnen typen. Bijvoorbeeld, als u vragen die de gebruiker verwezen naar uw website wilt, uw code zal uitzien:

< formulier > Referrer: < input type = "text" name = "Verwijzer" / >< / form >

4

Gebruik de < input type = "radio" / > tag maken radio knoppen. Met keuzerondjes, kan de gebruiker slechts één optie selecteren. Elke invoerwaarde in uw radio knop set moet dezelfde naam, maar unieke waarde kenmerken hebben. Bijvoorbeeld, om te vragen indien bezoekers uw website genoten, gebruik dit:

< formulier > heb je plezier hebt van onze website? < br / >
< input type = "radio" naam = "genieten" waarde = "yes" / > Ja < br / >
< input type = "radio" naam = "genieten" waarde = "no" / > Nee < br / >
< / form >

De < br / > tag maakt een regeleinde op uw webpage, aangezien HTML op zichzelf niet witte ruimte herkennen.

5

Gebruik de < input type = "checkbox" / > tag maken checkboxes. In tegenstelling tot radio knoppen, kan de gebruiker meerdere selectievakjes selecteren in een set. Net als keuzerondjes, moet elke optie in de verzameling dezelfde naam maar unieke waarden bevatten. Bijvoorbeeld, om te vragen de bezoeker om te suggereren functies voor uw website:

< formulier > Hoe kunnen we onze website verbeteren? < br / >
< input type = "checkbox" name = "suggesties" value = "foto's" / > meer foto's! < br / >
< input type = "checkbox" name = "suggesties" value = "links" / > meer links! < br / >
< input type = "checkbox" name = "suggesties" value = "content" / > meer inhoud! < br / >
< / form >

6

Gebruik de < naam selecteren = "naam" > en < / selecteert u > tags om te maken een lijst van de drop-down selectie waaruit de gebruiker één optie kan kiezen. Voor elke optie in de lijst, maakt u een aparte < optie > en < / optie > ingesteld tussen het openen en sluiten < Selecteer > tags, en geeft elke < optie > een unieke waarde kenmerk. Bijvoorbeeld, om te vragen uw bezoeker om te kiezen welk deel van uw website graag hij de meeste, probeer dit:

< formulier > Wat deed u het beste bevalt? < br / >
< naam selecteren = "favoriete" >
< optie waarde = "kleuren" geselecteerd = "geselecteerde" > de kleuren. < / optie >
< optie waarde = "foto's" > de foto's. < / opties >
< optie waarde = "muziek" > de muziek. < / opties >
< / select >
< / form >

Aangezien de optie "kleuren" beschikt over het geselecteerde kenmerk, is het de standaardselectie.

7

Gebruik de < input type = "submit" waarde = "Submit" / > tag maken een verzendknop. Wanneer de gebruiker op deze knop klikt, zal hij de gegevens worden doorgestuurd naar u, afhankelijk van de methode voor het ophalen die u hebt opgegeven in de begincode < formulier >. Het kenmerk value van de verzendknop bevat de tekst die uw knop wordt gelezen.