Hoe maak je een VLK-CDEen sleutel van de volumevergunning (VLK) wordt gebruikt wanneer Microsoft software op meerdere computers installeren aangeschaft. Meest individuele gebruikers kopen software die zij wensen te gebruiken op één machine; bedrijven en scholen die meerdere computers hebben kunnen kopen een VLK-versie van de software die kan worden geïnstalleerd op een opgegeven aantal machines. De eenvoudigste manier om dit te doen is te plaatsen van de installatiesoftware op een netwerkserver, waar kunnen worden uitgevoerd door elke gebruiker. Maar als uw computers zijn niet een netwerk, kunt u een installatie-CD.

Instructies

1

Plaats de originele software-schijf in de optische-schijfeenheid op uw computer. Opgeven dat u wenst te zien van verborgen bestanden, zodat alle bestanden op de schijf weergegeven worden.

2

Kopieer alle bestanden op de CD en deze opslaan in een map op de vaste schijf van de computer.

3

Wijzig het bestand Setup.ini voor het automatisch installeren van de VLK, als u niet wenst dat elke input van de sleutel bij de installatie van de gebruiker. Stel de PIDKEY op de VLK in het gekopieerde bestand. Het instellen van de wijzigen in de sectie [MST] van het bestand Setup.ini.

4

Selecteer alle bestanden in de map. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden. Kies 'Verzenden naar' en klik op de brander in de lijst met bestemmingen om de CD te branden.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat de CD die u maakt dezelfde naam als de oorspronkelijke CD heeft.