Hoe maak je een Vector-Banner met behulp van Adobe Illustrator

Een van de belangrijkste aspecten van het creëren van een website is het maken van een visueel indrukwekkende banner. Terwijl u kunt deze banner in een raster-gebaseerd programma en bevatten veel gemengde afbeeldingen en zelfs animatie, hierdoor wordt de pagina geladen, langzamer. In feite kunt u een uitstekende banner met behulp van alleen de Vectorgereedschappen van Adobe Illustrator.

Instructies

1

Start Illustrator. Selecteer 'File' in het menu en kies "Nieuw". In het dialoogvenster dat verschijnt, stelt u de pixelbreedte op 700 en de hoogte tot 150. Stel de "rastereffecten" naar "Screen" en klik op 'OK'.

2

Selecteer het "Rechthoekig" gereedschap in de werkbalk. Sleep de shape ter dekking van het doek.

3

Selecteer de "Gradient" gereedschap in de werkbalk en sleept u een kleurverloop over het canvas. Ga naar het deelvenster verloop aan de rechterkant en klik op de tabs van de twee kleuren om de kleuren voor de gradiënt te kiezen. Sleep het pictogram van de diamant boven de schuifregelaar aan te passen van het verloop.

4

Gebruik de verschillende vormgereedschappen functies toevoegen aan de banner. U kunt bijvoorbeeld de knop "ellips" toe te voegen een kleur of verloop-gevulde cirkel aan de banner.

5

Selecteer het "Type" gereedschap in de werkbalk en kies de tekenstijl, de grootte en de gewenste kleur in de opties. De kleur moet contrast goed met de achtergrondkleuren verlopen. Typ in uw tekst.

6

Selecteer "File" menu en kies "Opslaan". In het dialoogvenster naam van uw bestand en klik op "Opslaan".