Hoe maak je een vak afbeelding in Visual Basic

Visual Basic-formulieren, naast houden en aanleiding kunnen geven tot tekstuele gegevens van de gebruiker, kunnen ook afbeeldingen weergeven. Afbeelding vakken kunnen weergeven een verscheidenheid van afbeeldingsbestandstypen, zoals GIF- en jpg, ico, bmp, wmf. Een afbeeldingsvenster kan ook worden gekoppeld aan een veld in een database. Afbeelding vakken verschillen van foto dozen in dat zij minder geheugen in beslag nemen, minder flexibel zijn en minder eigenschappen voor wijziging bieden.

Instructies

Maak het afbeeldingsvenster

1

Beweeg de muis over elk gereedschap in de gereedschapsset palet totdat u het één genaamd "Image" (zijn naam zal verschijnen op de zijkant als een geel label). Dubbelklik op het gereedschap "Image" Zodra u het hebt gevonden.

2

Blader door het eigenschappenvenster totdat u bij de eigenschap "Afbeelding". Het eigenschappenvenster heeft twee kolommen, één voor de naam van elke eigenschap, en één voor de waarde die de eigenschap is ingesteld op. In de kolom naast "Afbeelding" ziet u een kleine knop met de drie puntjes. Klik op deze knop om een dialoogvenster waarmee u om te kiezen van een grafische afbeelding wordt ingevoegd in uw vak recent gemaakte afbeelding.

3

Sleep het vak afbeelding overal in het interieur te verplaatsen naar de gewenste positie.

Naam van het afbeeldingsvenster

4

Zorg ervoor dat het vak afbeelding is nog steeds geselecteerd (als de resizing grepen niet worden weergegeven, klik eenmaal op het vak afbeelding), en blader door het eigenschappenvenster totdat u bij de eigenschap 'Naam'. Klik in de kolom naast "Naam", en type in een enkel alfanumerieke woord die u gebruiken kunt om te identificeren van het afbeeldingsvenster in latere code.

5

Start de naam van het afbeeldingsvenster met "img". Volg dit met een hoofdletter kort woord waarmee het afbeeldingsvenster inhoud wordt beschreven. Als het vak afbeelding zal worden gekoppeld aan een database, kunt u overwegen noemen "img" plus de naam van het veld dat het met verbinden zal.

Tips & waarschuwingen

  • Wees ervan bewust dat wanneer een grafisch bestand in een afbeelding wordt geplaatst, het besturingselement automatisch vergroot of verkleind tot de grootte van het afbeeldingsbestand dat binnen het is geplaatst.
  • Beseffen dat gegevens te verkleinen of uitrekken het afbeeldingsbesturingselement nadat u deze hebt gemaakt zal niet als u de grootte van de afbeelding weergegeven veranderen. Als u het besturingselement te ver verkleint, zal u alleen de gedeelten van de afbeelding afgesneden.