Hoe maak je een URL of webadres in HTML in Kladblok

Hoe maak je een URL of webadres in HTML in Kladblok


Het schrijven van een URL of Web adres in HTML is een relatief eenvoudig proces. Kladblok, een programma beschikbaar in Microsoft Windows, is een goede fundamentele platform voor handmatige HTML-codering en eenvoudige bewerking. Het is echter niet noodzakelijk om te gebruiken Kladblok; Volg de codering aanwijzingen in een tekstverwerkingsprogramma.

Instructies

1

Klik op "Start" op de taakbalk. Klik op "Alle programma's," "Accessoires" (of klik op "Accessoires", afhankelijk van de indeling van het menu Start), en dan "Notepad". Een leeg Kladblok-document wordt geopend.

2

Voordat u de code maken, leren een beetje achtergrondinformatie over HTML. HTML-code is samengesteld uit "tags", die meestal, maar niet altijd, worden weergegeven in paren (de zogenaamde open- en sluittags) en tussen haakjes die er als uitzien > of <. De beugel die naar de linkerkant verwijst wordt weergegeven aan het begin van de tag en de beugel die naar het recht verwijst verschijnt aan het einde. De codes voor het aanduiden van een URL, < een > en < /a >, ankertags worden genoemd. Tekst die wordt weergegeven op een webpagina kan worden geplaatst tussen soorten tags die kenmerken zoals lettertype, grootte, kleur definiƫren, en of de tekst is een link.

3

Type < een href = "en typ vervolgens uw URL of Web adres. Sluit deze open code met nog een aanhalingsteken en een rechts wijzende beugel. Uw voorbeeld moet er zo uitzien:
< een href = "-http://www.titleofthewebsite.com" >

4

Zonder een ruimte na de-tag toe te voegen, typt u een titel voor de link. Deze titel wordt weergegeven op een website die deze code bevat. U kunt ook opnieuw invoeren van de URL als u wilt dat de URL moet worden weergegeven in plaats van een beschrijvende titel.

5

Typ < /a > en controleer of uw code overeenkomt met dit: < een href = "Uw" rel = "nofollow" target = "_blank" > http://www.titleofthewebsite.com "> uw titel < /a >. (Maar niet zetten een periode aan het eind.)

6

Sla uw document voor verdere referentie of kopiƫren en plakken van uw code zo nodig. Gefeliciteerd! U hebt de HTML-code voor een webadres gemaakt.

Tips & waarschuwingen

  • Vergeet niet te vermelden het http:// deel van het webadres, omdat er andere typen van voorvoegsels, genaamd protocollen, die verschillende doeleinden dienen. Bijvoorbeeld, sommige websites met meer zekerheid voor uw persoonlijke gegevens beginnen met "-https://" en sommige bestand overdracht sites beginnen met "ftp: / /". Als uw Web-adres een van deze heeft, vervang gewoon met het juiste protocol http://.
  • Als u probeert om te bouwen van een webpagina met een lijst met koppelingen, raadpleegt u een HTML-tutorial om erachter te komen welke tags en de informatie u voor uw code opnemen moet te laten functioneren in webbrowsers.