Hoe maak je een tijdlijn met Office 2007

Hoe maak je een tijdlijn met Office 2007


Microsoft Corporation ontworpen Office 2007 (Excel, PowerPoint, Word en Outlook) met een breed scala aan desktoppublishing hulpmiddelen, met inbegrip van ontwerp en opmaak van hulpmiddelen voor het maken van tijdlijnen — beelden die aantonen dat een reeks van gebeurtenissen chronologisch in volgorde. Of werkt in een Excel-werkmap of een e-mailbericht van Outlook, kunnen document gebruikers snel een tijdlijn voor elk project maken door een "SmartArt"-proces, of de afbeelding van de tijdlijn te selecteren en formatteren met "Hulpmiddelen voor SmartArt."

Instructies

1

Open een document in een Office 2007-toepassing — een werkmap/werkblad in Excel, een presentatie/dia in PowerPoint, een word-document in Word of een e-mailbericht in Outlook. Als u maken van een tijdlijn om op te slaan als een afbeelding voor gebruik in andere toepassingen of op het Web wilt, opent u een leeg document. Klik op de "Office Button," de "nieuw" en selecteer een leeg document in het pop-upvenster. Anders, klik op het gebied van het document waarvoor u een tijdlijn.

2

Een proces of tijdlijn afbeelding invoegt in uw document met behulp van "SmartArt." Klik op de "Invoegen" tabblad op het lint van de werkbalk, de knop "SmartArt" in de sectie "Afbeeldingen" en vervolgens "Proces" op de zijbalk van het "Kies een SmartArt-afbeelding" venster. Selecteer de "Proces"-afbeelding die u verkiest of de "fundamentele tijdlijn SmartArt-afbeelding" — een pijl naar rechts met drie gekleurde puntjes die punten op de tijdlijn vertegenwoordigen.

3

Uw tekst toevoegen. Klik op "[]" in het tekstvak boven of onder de pijl de beschrijvende tekst toevoegen, of klik op de knop "Tekstvenster" in het "Afbeelding maken" sectie op het lint. Typ uw tekst in het deelvenster dat wordt geopend links van het ontwerp. Daarnaast toevoegen en typt u een nieuwe vermelding voor of achter de tekst van een bestaande vermelding. Onder de tab "Ontwerp" voor "Hulpmiddelen voor SmartArt", ga naar de sectie "Afbeelding maken" Klik op "Vorm toevoegen," dan "Vorm erna invoegen" of "Vorm ervoor invoegen" en typ vervolgens uw tekst.

4

Het ontwerp van uw tijdlijn opmaken met behulp van de hulpmiddelen onder de tabs "Design" en "Format". De richting waarin de tijdlijn pijl wijst door te klikken op de knop "Rechts naar links", of de hele "Proces" ontwerp wijzigen met behoud van uw getypte vermeldingsgegevens door te klikken op een afbeelding in de sectie "Lay-outs".

5

Vooraf opgemaakte stijlen en/of kleuren kunt het ontwerp van de tijdlijn pijl, knoppen en tekst wijzigen of speciale effecten toevoegen in de sectie "SmartArt-stijlen". Selecteer individuele opmaakwijzigingen onder de secties "Vormstijlen" en/of "WordArt-stijlen". Daarnaast aanvullende wijzigingen aanbrengen in het venster "Shape opmaken". Met de rechtermuisknop op het ontwerp en selecteer "Shape opmaken" in het drop-down. Sla uw tijdlijn wanneer u klaar bent.

Tips & waarschuwingen

  • Als u een lijst met opsommingstekens onder elke tijdlijn tekstinvoer, klik op "Voeg Bullet" terwijl in een tekstvak.
  • Als op elk moment tijdens de opmaak die u verwijderen van de wijzigingen in de opmaak wilt, klikt u op de knop "Reset afbeelding".