Hoe maak je een Tax Calculator in Excel

Hoe maak je een Tax Calculator in Excel


Excel, het werkblad gedeelte van Microsofts Office Suite, heeft meerdere zakelijke en persoonlijke toepassingen, met inbegrip van de belasting berekeningen. Het is ook een time-saver, aangezien de gebruiker niet hoeft terug te verwijzen naar de belasting berekeningen op een regelmatige calculator.

Instructies

1

Typ de eerste categorie in de eerste cel (doos A:1). De eerste rij bevat de titels van de rubrieken voor elke kolom.

2

Label één kolom "belastingen" en de één naast de titel van de dollar waarden belastingen worden toegepast op. (Voorbeeld: eerste kolom Label 'Verkoop' in cel A:1, tweede kolom "belastingen" in cel B:1)

3

Houd de linkermuisknop van de muis in cel b: 2 en sleep de muis in het midden cellen wilt markeren.

4

Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen. Selecteer "Cellen" uit het menu dat verschijnt. Klik onder categorie "Percentage" selecteren en klik op 'OK'. Dit zal de belastingen opmaken als een percentage.

5

Typ het percentage bedrag (voorbeeld 10) in cel b: 2. Het programma zal automatisch het een percentage en laten "10%". Selecteer het vak met '10% ' en klik met de linkermuisknop op het kleine plein gelegen aan de onderkant rechts van de cel en sleep naar beneden. Het cijfer "10%" wordt weergegeven in elk vak in die kolom.

6

Typ de titel die het belastingbedrag in cel C:1 bestempelen zal (dit is de kolom die de berekende BTW-bedrag zal hebben). Type = A:2b: 2 in de C:2 van de cel (de cel onder de titel) of type = en selecteer cel A:2 Type en selecteer b: 2.

7

Klik en sleep van de rechterbenedenhoek van de cel met de vergelijking (C:2) zodat de hele kolom nu dezelfde berekening die zal worden gebruikt voor de belasting voor elk bedrag in kolom A. Input gegevens hebt getypt heeft voor de berekening van de belasting op.

Tips & waarschuwingen

  • De stijl en het formaat van het werkblad kunnen worden gewijzigd, zolang u het percentage en vermenigvuldiging stappen gebruiken.