Hoe maak je een tabel in Word

Een tabel kan hierbij een nuttig instrument wanneer toegevoegd aan een Word-document. Het kan een duidelijke en eenvoudige manier om een grote hoeveelheid informatie weer te geven en voegt een lucht van professionaliteit aan een Word-document. Tabellen zijn niet moeilijk te maken in Word en u kunt ze aanpassen aan elke grootte of de vorm die je wilt. Volg de stappen in dit artikel om te leren hoe te maken van een tabel in Word.

Instructies

1

Zet uw computer aan en open het programma Microsoft Word.

2

Open het document in Microsoft Word die u wilt invoegen in de tabel in.

3

Klik met uw muis op de exacte locatie die u wilt dat de tabel moet worden ingevoegd. De cursor moet nu verplaatsen naar deze plek.

4

Kies de optie "Tafel" in de menubalk.

5

Scroll naar beneden voor de optie "Invoegen" onder het menu "Tabel" en kies "Tabel" vervolgens opnieuw in het submenu dat verschijnt. Hierdoor wordt een venster vol Tabelopties opduiken voor uw Word-document.

6

Kies hoeveel kolommen u wilt dat een tabel bestaat uit en wijzigt u het getal in het daarvoor bestemde vak in het venster van de opties tabel.

7

Bepalen hoeveel rijen u wilt in uw tabel en dat bedrag in de daarvoor bestemde vak in het tafelvenster opties wijzigen indien nodig.

8

Klik op de radiaal knop naast de optie die u zou willen kiezen voor het AutoAanpassen in het venster van de opties tabel. De meest voorkomende optie is het gebruik van de vaste kolombreedte met de auto-functie, maar u kunt ook AutoAanpassen kolommen of AutoAanpassen aan venster indien gewenst.

9

Selecteer de knop "OK" als u eenmaal uw instellingen van de tabel de gewenste hen, en de nieuwe tabel wordt ingevoegd in uw Word-document op de locatie die u eerder hebt gekozen met de specificaties die u hebt ingesteld. Alles wat je hoeft te doen is nu type in uw informatie en u bent goed om te gaan.

Tips & waarschuwingen

  • Klik op de doos dat zegt "Instellen als standaardwaarde voor alle tabellen" in het tafelvenster opties als u wilt dat setup tabel opslaan.
  • Kies "Edit" en "Ongedaan maken tabel invoegen" als je niet van de tabel die is gemaakt.