Hoe maak je een tabel in Microsoft Word naar HTML

Een tabel op een website is handig voor het weergeven van meer dan een geordende set gegevens; u kunt een tabel ook gebruiken om te regelen de hele lay-out van uw site, met behulp van één kolom voor een zijbalk menu of de eerste rij als de webpaginakoptekst. Als u niet vertrouwd genoeg met HTML een tabel wilt maken op uw eigen, kunt u een tabel maken in Microsoft Word en uw document opslaan als een bestand van de webpagina. Vanaf daar kunt u kopiëren van de code van de tabel en plak deze in uw eigen website.

Instructies

1

Open een nieuw document in Microsoft Word.

2

Klik op het "Invoegen" tabblad.

3

Klik op de knop 'Tabel'. Sleep uw muis om te selecteren van het aantal rijen en kolommen die u in uw tabel wilt. Klik op het vierkantje rechtsonder van de tabel die u wilt invoegen in uw document.

4

Uw gegevens invoeren in de tabel. Typen in trefwoorden, zoals "koptekst gaat hier" te maken het gemakkelijk om te zeggen het verschil tussen cellen als u wilt uw inhoud invoegen de tabel eenmaal in HTML te wachten.

5

Klik op "Bestand" en kies "Save As".

6

Voer 'tabel' in het vak "Bestandsnaam".

7

Wijzigen van "Opslaan als Type" naar "Web pagina."

8

Wijzigen van het opslaan van uw computer bureaublad of een andere locatie gemakkelijk te vinden locatie.

9

Klik op "Opslaan".

10

Sluit Microsoft Word.

11

Rechtermuisknop op het pictogram voor het bestand dat u zojuist hebt opgeslagen, genaamd "table.htm." Kies "Openen met" en dan "Notepad." De HTML-code voor de pagina wordt geopend in Kladblok.

12

Druk op "Ctrl" en "F" om het zoeken te openen.

13

Type "< tabel" ter naar de zoektocht vogelhuisje zonder aanhalingstekens en klik op 'Zoek volgende'. Dit brengt u naar het begin van uw tabel HTML-code.

14

Markeer alle van de code van de tabel, beginnend met "< tabel" en eindigen met "< / table >."

15

Druk op "Ctrl" en "C" om deze HTML-code te kopiëren.

16

Open de HTML voor de webpagina waar u wilt een tabel invoegen.

17

Druk op "Ctrl" en "V" de tabel HTML-code te plakken.

Tips & waarschuwingen

  • Wanneer u als een webpagina in Microsoft Word opslaat, maakt u zowel "table.htm" en een map met de naam "table" die extra bestanden bevatten. Als je gewoon uitknippen van de HTML-code wilt, kunt u de map negeren.
  • Als u dubbelklikt op het bestand "table.htm" om het te openen zal het in uw webbrowser en niet in Kladblok.