Hoe maak je een staafdiagram met behulp van Microsoft Excel 2003

Microsoft Excel 2003 maakt het gemakkelijk om te maken een staafdiagram. Al ubehoefte te doen is levering de gegevens van het staafdiagram en vervolgens laat Microsoft Excel 2003 het staafdiagram maken voor u. Hier is hoe te maken van een staafdiagram met behulp van Microsoft Excel 2003.

Instructies

1Hoe maak je een staafdiagram met behulp van Microsoft Excel 2003


De gegevens die u wilt grafiek in Microsoft Excel 2003 te labelen. Typ de labels voor elk stukje van de gegevens die u wilt grafiek in rij 1. Typ bijvoorbeeld 'Maand' in cel A1 en 'Eenheden' in cel B1.

2Hoe maak je een staafdiagram met behulp van Microsoft Excel 2003


Voer de gegevens in die u de grafiek wilt wijzigen. Microsoft Excel 2003 moet u de gegevens die worden opgenomen in het staafdiagram. Typ onder de labels die u hebt ingesteld in elke rij, de informatie die u de grafiek wilt wijzigen. Typ bijvoorbeeld de maanden van het jaar onder de kop in de kolom een ("Jan" in A2), en de eenheden onder de kop in kolom B om te corresponderen met de maanden in kolom A.

3

Open het venster van de wizard grafiek. Selecteer in de menubalk Invoegen > grafiek.

4Hoe maak je een staafdiagram met behulp van Microsoft Excel 2003


Selecteer het type van staafdiagram wilt maken. Selecteer onder grafiektype, de "Bar". Klik om te selecteren van de bijzondere soort staafdiagram wilt maken onder subtype. Klik op "Next."

5Hoe maak je een staafdiagram met behulp van Microsoft Excel 2003


Selecteer het bereik voor de gegevens die moeten worden opgenomen in het staafdiagram. Microsoft Excel 2003 in gebreke blijft om het vastleggen van de gegevens in het werkblad. Als Microsoft Excel 2003 niet standaard als u wilt vastleggen van de gegevens, dan klik en sleep uw muis over de gegevens die moeten worden opgenomen in het staafdiagram. Klik op "Next."

6Hoe maak je een staafdiagram met behulp van Microsoft Excel 2003


Staafdiagram opties definiëren. Microsoft Excel 2003 bevat meerdere tabbladen staafdiagram als u opties wilt, bijvoorbeeld om te definiëren waar we de legende, welke gegevens moet worden bijgehouden op welke as en wat de titel van het staafdiagram moet worden. Controleer uw selecties en klik op "Next."

7Hoe maak je een staafdiagram met behulp van Microsoft Excel 2003


Waar op te slaan van het staafdiagram definiëren. Standaard wordt het staafdiagram opslaan in het huidige werkblad. Klik op het keuzerondje voor uw keuze en klik op "Finish". Het staafdiagram wordt weergegeven waar u vertelde Microsoft Excel 2003 te maken.

8

De tekst op het staafdiagram wijzigen indien nodig. Als u wilt dat de titel of andere tekst op het staafdiagram wilt wijzigen, klik op de tekst die u wilt wijzigen en typt u vervolgens in uw wijzigingen.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u voldoende gegevens voor het type staafdiagram die u in Microsoft Excel 2003. Sommige bar grafieken vereist meer dan twee kolommen met gegevens.