Hoe maak je een staafdiagram in voeten

Hoe maak je een staafdiagram in voeten


Hebt u een aantal gegevens die wordt gemeten in de voeten, dan kunt u een staafdiagram maken door een tekening of met behulp van een Microsoft Excel graphing sjabloon die zal meegedeeld aan kijkers deze meting van specifieke gegevens. Wil je houd er rekening mee dat uw gegevens eenvormig moet zijn. Converteren van getallen die in inches tot aan de voeten. Getallen die beide voeten en inches naar decimalen zijn converteren. Hierdoor wordt uw grafiek accuraat.

Instructies

Staafdiagram van Microsoft Excel

1

Typ uw eerste voet meting in cel "A1." Wanneer u uw Microsoft Excel-werkblad opent, verschijnt uw cursor in cel "A1." Nadat u het nummer hebt getypt, drukt u op "Lusje".

2

Typ het tweede getal in cel "B1," het derde getal in cel "C1," het vierde getal in cel "D1", en de vijfde getal in cel "E1." Een voorbeeld van wat dit eruit zou kunnen zien is de volgende:

A1: 15

B1: 45

C1: 20

D1: 25

E1: 60

3

Druk op "Control" en "A" samen. Dit zal benadrukken dat alle gegevens in het blauw. Zoek uw bovenste werkbalk die zich uitstrekt over het scherm. Verplaats uw verwijzing naar het "Invoegen" tab. Klik erop. Druk op de "Bar" of "Kolom" knop. Een van deze sjablonen zullen een staafdiagram voor u produceren. Kijk naar de verschillende stijlen en selecteer een. Uw gegevens worden weergegeven in een staafdiagram op uw werkblad.

Mogelijkheid Inches naar voet

4

Noteer het nummer van de voeten in elk van uw datasets op een stuk papier. Om een mapping van de progressie van een onderwerp van studie in de voeten, zal u wilt aanbrengen al je gegevens uniform. Hier is een voorbeeld van een drie-punt-gegevensset in inches die u in voeten omzetten kunt:

A = 64 inch

B = 144 inch

C = 24 inch

5

Typ "64" in uw calculator. Druk vervolgens op het symbool van de divisie. Druk daarna op "12" want er 12 inch in één voet zijn. Je antwoord is "5.3"

6

De resterende getallen te berekenen. U krijgt "12" voor "B" en "2" voor C. Onze metingen in voeten zijn als volgt:

A = 5.3

B = 12

C = 2

Tekening van een staafdiagram

7

Een verticale lijn langs de linkerkant van de pagina die is ten minste 12 inch lange tekenen. U zal een liniaal gebruiken om dit te doen. Dit is de y-as en het voeten zal vertegenwoordigen.

8

Verbinding maken met de onderkant van de verticale lijn met een horizontale lijn die dwars over de bodem van de pagina die is ten minste acht inch lange. Dit is uw x-as.

9

Label van de x-as met "A", "B" en "C" over elke twee duim.

10

Het label van de y-as 1-12 over elke duim gaan van "1" aan de onderkant van de y-as "12" aan de bovenkant.

11

Teken een balk hierboven "A" die tot net voorbij de vijf voeten reikt. Schaduw het rood. Teken een balk boven "B" die tot precies 12 voet reikt. Schaduw het groen. Teken een balk over de "C", die tot precies twee voeten reikt. Schaduw het paars.