Hoe maak je een snelkoppeling op het bureaublad in Linux voor Games op de andere schijf

Hoe maak je een snelkoppeling op het bureaublad in Linux voor Games op de andere schijf


Een Linuxsysteem werkt goed met meerdere partities en stations; het behandelt hen allen als een specifiek bestandssysteem zelfs met verschillende formaten. Zelfs als een programma of spel is opgeslagen op een afzonderlijke partitie of een ander station, kunt u het zonder problemen. Door het maken van een snelkoppeling op het bureaublad--gewoon een tekstbestand met instructies om uw toepassing--te lanceren die u niet hoeft te waden door lagen van directories aan uw programma of uw spel.

Instructies

1

Voor toegang tot uw programma of spel--genaamd mygame op de tweede harde schijf, eerste partitie--zal moet u die partitie mounten. Typ in een root-shell, "mount/mnt/hdb1" zonder de aanhalingstekens. Op sommige distributies, echter de mount points kunnen worden opgeslagen in/media in plaats van/mnt, en de schijf sdb in plaats van hdb kan worden. Controleer jou te maken zeker.

2

Als je niet weet waar de binaire of .exe-bestand voor het spel is, ga naar een opdrachtshell en typ "mc"--zonder naar de aanhalingstekens--voor Midnight Commander. Wanneer op opwaarts komt, ga naar het menu "Command" en selecteer "Find bestand." Typ de naam van het bestand. Midnight Commander krijgt u een lijst met bestanden met die naam.

3

Uit die lijst, zoek het binaire bestand en het pictogrambestand. U moet beide.

4

Een root-shell, ga weer naar de Midnight Commander. Wisseling woninggids voor naar /usr/share/applications. Hier vindt u enkele .desktop-bestanden. Selecteer een, hit "F4" om te bewerken en vervolgens hit "F9" voor de pull-down menu's. Onder "File", kies "Save As" en sla het bestand onder de nieuwe naam: mygame.desktop.

5

Nu het bewerken van sommige lijnen in uw nieuwe .desktop-bestand:

Naam = MyGame

Commentaar = lancering MyGame

Terminal = False

6

Voeg vervolgens de locatie van binaire bestand van uw spel. Een voorbeeld:

Exec = / mnt/sdb1/usr/bin/mygame

Als er een Windows-spel dat van wijn loopt, zal u moet zetten die:

Exec = wijn /mnt/sdb1/usr/bin/mygame

7

Typ de locatie van het pictogram. In het volgende voorbeeld:

Icon=/usr/share/pixmaps/mygame.png

Er zullen andere lijnen in het bestand .desktop; Maak je geen zorgen over hen. Zolang de naam, opdracht, Terminal, pictogram, en met name de Exec lijnen correct zijn ingevuld, het bestand zonder problemen werken moet.

8

Hit "F2" te Sla het bestand op, sluit het. U bent terug in Midnight Commander.

9

In het andere deelvenster van de twee deelvensters Midnight Commander weergeven, /home/Desktop opvoeden. Druk op 'Tab' aan het heen en weer schakelen tussen deelvensters. Selecteer "mygame.desktop" en de hit "F5" te kopiƫren naar de map van uw bureaublad.

10

Kijk op uw bureaublad. Uw nieuwe uitvoerbare pictogram moet er zijn. Tikken daarop en je spel zal komen. Als dat niet het geval is, controleert u het bestand .desktop voor typefouten, met name in de regel uitvoeren.

Tips & waarschuwingen

  • Wees voorzichtig werken als root; u kunt alles doen om elk bestand en het systeem beschadigen.
  • Het is van essentieel belang nauwkeurig te typen.