Hoe maak je een snelkoppeling naar een station in Windows XP

Door het creëren van een snelkoppeling naar dat station op het bureaublad van Windows XP kunt u gemakkelijker toegang tot een van de schijven van uw computer. Pictogram van de snelkoppeling te dubbelklikken krijgt u onmiddellijk toegang tot de gegevens op dat station.

Instructies

1

Klik op de "Start" knop aan de onderkant van het computerscherm van uw zodat het menu Start wordt weergegeven.

2

Klik met de rechtermuisknop op de top van de "My Computer" programma vermeld aan de rechterkant van het menu Start. "Explore" kiezen in het snelmenu. Het venster Deze Computer wordt geopend op het bureaublad.

3

Kies het station dat u wilt maken van een snelkoppeling uit door erop te klikken. U moet tikken voort naar de toer zoals vermeld in de sectie "Naam", niet de "Mappen" sectie. De sectie "Naam" is het grotere gebied aan de rechterkant van het venster. De stationsnaam zal worden uiteengezet in een grijze vierkant zodra het is geselecteerd.

4

Kies "Snelkoppeling maken" in het menu bestand en het dialoogvenster snelkoppeling verschijnt op het scherm. Dit dialoogvenster waarschuwt u dat u een pictogram in de huidige locatie maken kunt, maar u kunt het maken op het bureaublad.

5

Selecteer "Ja" in het dialoogvenster snelkoppeling te bevestigen dat u wilt maken van een snelkoppeling op het bureaublad. Het dialoogvenster wordt gesloten en de schijf snelkoppeling zal worden toegevoegd als een desktop-icoon.