Hoe maak je een Quiz-Database met Microsoft Access

Microsoft Access is een toepassing ontworpen om databases te maken. Databasetabellen opgeslagen records met stukjes informatie zoals vragen en antwoorden voor de quizzen. MS Access-databases opslaan van gegevens in tabellen en kunnen bestaan als een enkel bestand dat u kunt maken en afdrukken van een quiz-database.

Instructies

1

Open de Microsoft Access-toepassing. In Access 2003 klikt u op "Bestand" "Nieuw" om het taakvenster Nieuw bestand te openen. In Access 2007 klikt u op de "Office Button" en "New" om het dialoogvenster openen.

2

Klik op de "Lege Database" om een nieuw bestand te openen. Een dialoogvenster wordt geopend waarin u kunt de naam van uw bestand. Klik op "Create" Zodra u uw bestand hebben genoemd.

3

Een tabel maken in de ontwerpweergave door te markeren en te selecteren "Open." In MS Access 2007 kunt u ook een tabel met behulp van een voorgeladen sjabloon die kan worden aangepast.

4

Input velden in uw tabel door het invoeren van de titels van het veld in het raster en dicht wanneer voltooid. Quizzen Geef gegevens voor een veld en de titel het "Vraag" en een ander veld "Antwoord". Een derde veld toevoegen en titel "Quiz onderwerp". U kunt een nieuwe tabel maken voor elke quiz of input alle vragen en antwoorden in een tabel die kan worden gefilterd per onderwerp. Meerdere tabellen kunnen later door query's worden gekoppeld.

5

Naam van de tabel en selecteer "Ja, een primaire sleutel instellen voor mij." Klik op "Next" om door te gaan. Aan het eind, selecteer "Gegevens rechtstreeks in de tabel invoeren" en klik op "Finish".

6

Gegevens invoeren in de tabel. Als u de eerste record voltooien en klik op de "Enter" knop, verschijnt de volgende regel kunt u een tweede record invoeren. Wanneer u klaar bent met het invoeren van alle vragen en antwoorden voor uw quizzen, sluit de tabel.

7

Uitvoeren van een query om te selecteren van specifieke vragen en antwoorden uit de tabel weergeven of afdrukken. Gegevens in een tabel kan later worden gewijzigd en opnieuw geformatteerd.