Hoe maak je een PowerPoint-presentatie met behulp van Microsoft PowerPoint 2007

Hoe maak je een PowerPoint-presentatie met behulp van Microsoft PowerPoint 2007


PowerPoint 2007 ingevoerd "het lint". Het lint is een ronde Microsoft Office-knop en menu tabbladen langs de bovenkant van de werkruimte presentatieontwerp om efficiënter te maken. De vernieuwde werkruimte zet al uw ontwerp en opmaakopties in de bovenste menubalk voor gemakkelijke toegang. Om een basispresentatie, is al ubehoefte te doen point-and-click maken van dia's en toevoegen van tekst en afbeeldingen.

Instructies

1

Open PowerPoint 2007. Een lege presentatie wordt standaard weergegeven.

2

Druk op Control + S of klik op het pictogram opslaan in de bovenste werkbalk. U kunt ook op de ronde Microsoft Office-knop en kies "opslaan als..." Het dialoogvenster "Opslaan als …" wordt weergegeven.

3

Geef de presentatie een naam en typt u deze in het vak "Bestandsnaam". Kies een doelmap uit de lijst 'Opslaan ' en klik op "Opslaan".

4

Klik op het pijltje op de knop 'Nieuwe Slide' in de bovenste menubalk. De themagalerij wordt geopend.

5

Kies een indeling voor uw nieuwe dia. Opties omvatten een titeldia, titel en afbeelding, vergelijking, afbeelding met bijschrift en meer. U kunt ook kiezen voor een lege dia en handmatig toevoegen van elementen met behulp van de knoppen invoegen in de bovenste werkbalk.

6

Het aantal dia's dat u moet maken. Werken vanuit een overzicht van uw presentatie of dia's maken als u uw presentatie schrijven. Microsoft Support suggereert minimaal een titeldia, een inleidende dia te schetsen van de belangrijkste punten, één dia voor elk belangrijkste punt, dan een samenvattingsdia om herhaling van uw punten.

7

Tekst en afbeeldingen toevoegen aan elke dia met behulp van de opmaakknoppen in de bovenste menubalk. Ga naar het "Invoegen" tabblad invoegen van illustraties, afbeeldingen en grafieken. U kunt ook opsommingstekens toevoegen, lettertypen en kleuren wijzigen of invoegen van bestanden vanaf uw computer.

8

Een thema toepassen als u niet wilt handmatig achtergrondkleuren en lettertypen kiezen. Ga naar het tabblad "Design" aan de bovenkant van het scherm en klik op "Thema's." Blader door de beschikbare thema's en klik op een toe te passen aan uw presentatie.

9

Sla de presentatie regelmatig om te voorkomen dat per ongeluk te verliezen. Zodra uw dia's zijn gemaakt kunt u experimenteren met ontwerpelementen, hand-outs op basis van uw dia's maken en uw presentatie oefenen.

Tips & waarschuwingen

  • Als u op de knop "Nieuwe dia" zonder te klikken op de pijl onder het, zal uw nieuwe dia dezelfde indeling als de vorige dia hebben.
  • PowerPoint heeft vele geavanceerde functies. Zodra u begint met het verkennen van het programma kan je zelf maken van uitgebreide audiovisuele presentaties.