Hoe maak je een Powerpoint 2007-sjabloon

Microsoft PowerPoint 2007 kunt u professioneel ogende diapresentaties voor live vergaderingen, cd's, kiosken en het Web te maken. Als je merkt dat je hoeft te maken dezelfde stijl van presentatie over en ouder, een sjabloon kunt u tijd besparen. Met een PowerPoint-sjabloon, u het presentatieontwerp---met inbegrip van lettertypen, kleuren en afbeeldingen---slechts eenmaal, waarna u bent in staat om opnieuw te gebruiken dat opgeslagen ontwerp de volgende keer dat u need presentaties.

Instructies

1

Open PowerPoint naar een nieuw bestand van de lege presentatie.

2Hoe maak je een Powerpoint 2007-sjabloon


Klik op het tabblad Weergave en klik vervolgens op de Slide Master knop in het deelvenster Presentatieweergaven in de linker bovenhoek.

3Hoe maak je een Powerpoint 2007-sjabloon


Klik op het thema's drop-down menu in het deelvenster Thema bewerken een ontwerpschema om op te passen de sjabloon. Als u uw muis over het thema selecties sleept, ziet u hoe dat thema eruitziet op het diamodel voordat u kiest voor het. Klik op het thema dat u voor uw sjabloon wilt.

4

Klik op het Font drop-down menu in het deelvenster Thema bewerken het standaardlettertype voor nieuwe dia's die zijn gemaakt op basis van deze sjabloon wijzigen. Als de thema's, terwijl u uw muis omlaag de lettertype selecties sleept, ziet u het bijwerken van het diamodel als voorbeeld. Klik op een lettertype als u wilt wijzigen van het lettertype voor de sjabloon.

5

Klik op de drop-down menu van de kleuren in het deelvenster Thema bewerken als u de naam wilt wijzigen van het kleurenpalet van het thema dat u hebt gekozen. Nogmaals, uw muiscursor over de selecties te slepen geeft u een voorbeeld van wat de verandering om uw diamodel doen zal voordat u kiest voor het.

6Hoe maak je een Powerpoint 2007-sjabloon


Klik op het tabblad Invoegen afbeeldingen die zullen worden opgeslagen als onderdeel van de sjabloon toevoegen. Bijvoorbeeld, hebt u een bedrijfslogo dat u wilt weergeven op de titeldia weergegeven voor elke presentatie die is gemaakt met deze sjabloon, kunt u dat hier doen.

7Hoe maak je een Powerpoint 2007-sjabloon


Klik op de knop afbeelding in het deelvenster Illustraties om te zoeken van een grafische bestand op uw harde schijf aan de dia toe te voegen. Klik op de knop van de illustratie een grafisch bestand om uit te kiezen Microsofts galerie die wordt geleverd met de PowerPoint-software. Klik op vormen, SmartArt- of grafiek om te bouwen van uw eigen afbeelding met de tekenhulpmiddelen van Microsoft.

8

Klikt u op de Office-menu, en vervolgens opslaan als kiezen "PowerPoint-sjabloon" uit het drop-down menu naast 'Opslaan als type' opslaan en voer een bestandsnaam voor de sjabloon. Klik op de knop "Opslaan" en PowerPoint bespaart een. POT-bestand in de map Sjablonen voor de toepassing.

9

Klik op het Office-menu, en vervolgens sluiten te sluiten het sjabloonbestand.

10

Klik op de Office-menu, New, dan "Mijn sjablonen" om te beginnen met een nieuwe presentatie met behulp van de sjabloon die u zojuist hebt gemaakt.

11Hoe maak je een Powerpoint 2007-sjabloon

Tips & waarschuwingen

  • Wanneer u in de weergave Diamodel werkt, verschijnen de miniaturen van de verschillende soorten standaard dia-indelingen voorkomen langs de linkerkant van het scherm. U kunt aanpassen van elk van deze individueel door te klikken op het en het aanbrengen van wijzigingen of klik op de knoppen van het lay-out invoegen en tijdelijke aanduiding invoegen als een nieuwe dia met uw eigen aangepaste lay-out wilt toevoegen.