Hoe maak je een Poster met SoftwareMet de vooruitgang in de computer grafisch ontwerpsoftware, de meeste mensen kunnen zetten samen een poster in een kwestie van uren voor een komende evenement. Terwijl de standaardsoftware industrie bestaat, hoeft niet om zelf de meest geavanceerde programma's om te maken een onvergetelijke beeld would-be grafisch ontwerpers op zoek naar een poster maken. In plaats daarvan moet u beschikken over solide creatieve vaardigheden en een diepgaande kennis van het programma dat u hebt gekozen om te gebruiken. Wanneer u gebruikmaken van deze strategieën kunnen het effect hetzelfde ongeacht de software.

Instructies

Het maken van een Poster met Software

1

Brainstorm voor een visueel thema. Wanneer u dit doet, houd in gedachten het publiek dat u wilt bereiken en wat je hun te bieden hebt.

2

Uw ideeën voor uw poster schetsen. Bijzonderheden zoals eventuele foto's of illustraties die u zult gebruiken, tekstinformatie met inbegrip van soorten lettertypen, locatie, datums en tijden. U baseert uw schetsen op de informatie die verkregen wordt uit uw brainstorm.

3

Maak een projectbestand op uw computer voor alle digitale informatie die je hebt verzameld voor dit project. U zult al uw werk opslaan in dit bestand.

4

Alle foto's nog steeds in de vorm van de trekking met behulp van de flatbedscanner scannen. Voor het beste resultaat, ze te scannen op ongeveer 200 tot 300 punten per inch (dpi). Gebruik de instructies die gepaard gaan met de flatbedscanner voor details van de scan.

5

Stel uw ontwerpsoftware open en stel de parameters voor uw poster. In programma's zoals Photoshop, wordt u gevraagd meteen te maken van de juiste maat voor uw werk. Andere programma's zoals in Publisher ingestelde standaardtaal op 8 ½ x 11 inch, tenzij u een ander type van project selecteren.

6

De afbeeldingen importeren in uw ontwerpprogramma. De meeste van deze programma's ongeacht de fabrikant kunt u maken van lagen. Profiteer van deze optie; het maakt het mogelijk dat u uw ontwerp zo nodig wijzigen.

7

Pas de grootte van uw foto's en illustraties zo nodig.

8

Tekst toevoegen aan uw poster. Houd er rekening mee dat als u kiest om uw tekst over een foto afdrukken, u enige duidelijkheid kan verliezen. Er bestaan verschillende mogelijkheden in dit geval. Probeer een slagschaduw of maken van een box waarin u uw tekst kunt plaatsen.

9

De laatste hand gelegd op uw poster en doen een paar testafdrukken. Zelfs als u van plan op het hebben van uw poster uitgeprint bij een drukkerij, kunt soms uit kleinere exemplaren afdrukken zien gebreken of picturale relaties die u anders niet zou zien.

10

Maak een PDF (portable document file) van uw werk en op een schijf branden. Dit neemt u naar de printer om uw poster uitgeprint. (Zie bronnen voor PDF-instructies)

Tips & waarschuwingen

  • Veel professionals in de grafische industrie kiezen voor programma's zoals Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign of Quark. Echter, andere opmaakprogramma's goed werken als je weet hoe ze gebruiken, dus als je het meest comfortabel met een programma zoals Microsoft Publisher voelen.
  • Terwijl het creëren van je eigen poster laat u maken iets origineel voor uw project, worden zich ervan bewust dat er verborgen kosten bestaan in projecten als deze. Bijvoorbeeld, een serie posters afdrukken kan de kosten nogal wat geld tenzij u een aantal afdrukken. Als u van plan uw project, zorg ervoor dat al deze factoren.