Hoe maak je een Poster in GIMP

Hoe maak je een Poster in GIMP


Een poster moet worden ontworpen om vangen uw oog en één eenvoudige boodschap, meestal over een gebeurtenis of een soort van openbare bekendmaking overbrengen. Kunt u een uitstekende poster met behulp van de speciale effecten en andere functies van GIMP, een gratis open-source image bewerken en grafische softwareprogramma.

Instructies

1

Beslissen wat je poster zal zeggen en wat de hoofdafbeelding zal zijn. De beste posters hebben een eenvoudige boodschap die is groot en uitgedrukt met enkele woorden. Hebt u meer informatie wilt opnemen, snijden uit een ruimte voor de extra tekst in de buurt van de bodem. Met de afbeelding is het idee gelijkaardig; Gebruik een krachtige hoofdafbeelding in plaats van verschillende kleinere afbeeldingen.

2

Kies een kleurenschema. Zelfs als u een full-color foto gebruikt, moet u kiezen kleuren voor de tekst, achtergrond, rand en eventueel andere elementen. De beste posters hebben een uniforme kleurenschema. Kies twee hoofdkleuren die elkaar contrasteren, en kies vervolgens een lichtere en een donkerdere tinten van elk. Afhankelijk van uw ontwerp, kan u kiezen een andere lichte kleur wil een belangrijk element.

3

Kies een lettertype of lettertypen. Lettertypen instellen een stemming, dus de keuze een belangrijk is. Een poster is de perfecte gelegenheid om een ongewone lettertype gebruiken. Lettertype websites categoriseren vaak lettertypen voor de afbeelding ze portretteren, die westerse zijn kan, horror, retro of modern. U kunt een periode zoals middeleeuwse of oud Engels of de jaren 1950 of 60s, of naar een locatie, zoals Ierland of Arabia communiceren. U kunt uw poster een jeugdige en stedelijke uitstraling geven door gebruik te maken van lettertypen die lijken op graffiti of die een "grunge" kijken naar hen. Hebt u meer tekst dan alleen een belangrijkste kop, is het het beste om te kiezen een metgezel lettertype dat leesbaar is voor de kleinere tekst of informatie zoals datum, tijd of locatie.

4

Maak een nieuwe afbeelding in GIMP door te klikken op het menu "Bestand" en "New".

5

Toevoegen en ordenen van de belangrijkste elementen van de poster. Maak een nieuwe laag voor elk element door te klikken op de "New Layer" pictogram in het dock lagen, of door het kopiëren van items uit andere bestanden en op "Plakken als nieuwe laag" te klikken in het menu "Bewerken". Na elk element op een aparte laag, kunt u hen rond bewegen onafhankelijk van elkaar en speciale effecten toepassen op elk afzonderlijk. Als u een effect toepassen op de hele poster wilt, zoals het toevoegen van een textuur of het inkleuren, sla dit voor het laatst en de lagen verenigen voordat je het doen.

6

Typ in de tekst. Nogmaals, moet elke sectie van tekst op een eigen laag. Klik op het tekstgereedschap en selecteer een kleur en lettertype. Klik op de posterafbeelding in de geschatte locatie waar de tekst zal gaan. Typ de tekst in het tekstvak en bekijken hoe het eruitziet. U kunt de grootte aanpassen en het lettertype wijzigen als u wilt. Als u vindt dat een regel tekst te groot voor uw poster is, zodat het kleiner, het lettertype wijzigen of druk op "Enter" in het midden om de tekst te doorbreken in meer dan één regel.

7

Sommige afwerking of speciale effecten toevoegen. Opties voor effecten zijn talrijk en buiten het bestek van deze tutorial. Zoeken op het Internet voor "GIMP tutorials" samen met het type van de gewenste effect, zoals "het toevoegen van textuur," "inkleuren," "gradient" of "mengsel lagen." Interessante effecten zal maken uw poster opvallen.

8

Sla het bestand in de bestandsindeling van XCF thats de native bestandsindeling voor GIMP. Als u de poster later wilt bewerken wilt, moet u dit bestand gebruiken. Maar tenzij u de poster wilt vanaf uw computer afdrukken, of als uw printer XCF-bestanden accepteert, zal je waarschijnlijk moeten ook weer opslaan als een JPG- of PNG- of PDF-bestand. Neem contact op met uw printer voor informatie over het opslaan van bestanden in een indeling die voor hen best is.