Hoe maak je een PHP-Website voor Beginners

Hoe maak je een PHP-Website voor Beginners


Creëren van een PHP-website voor de eerste keer kan lijken intimiderend, vooral als je geen programmering ervaring hebt. Echter, het is iets dat iedereen een bereiken, en een basic PHP site vereist alleen een paar belangrijke ingrediënten die niet veel complexiteit. Door een paar eenvoudige stappen te volgen, kunt u de elementen in een PHP-website snel bouwen. Zoals met de meest technische vaardigheden, is de meest effectieve manier om te leren PHP door te focussen op één techniek tegelijk, leren van de fundamentele structuren en patronen binnen de taal.

Instructies

1

Maak uw eerste PHP-pagina als de startpagina voor uw website, met behulp van het volgende overzicht van de syntaxis:

<? php

echo "< html >< hoofd >< / head >< lichaam >";

echo "< h1 > hier is mijn PHP-site < / h1 >";

echo "< div > hier is de inhoud < / div >";

echo "< / body >< / html >";

? >

Kopieer deze code naar een teksteditor en sla het bestand "index.php" zodat bezoekers zullen automatisch worden genomen om het wanneer ze in eerste instantie door te naar uw site bladeren. Dit script schrijft gewoon uit een basisstructuur voor HTML-webpagina naar de browser van de bezoeker. Upload uw bestand naar de hoofdmap van uw website en bezoek het in uw webbrowser.

2

Zijn sommige verwerking in uw PHP, bijvoorbeeld:

een aantal variabele te houden van het antwoord op een berekening maken

$num = 2 * 4;

echo "< p > antwoord:". $num. " < /p > ";"

Deze triviale berekening toont het verschil tussen het schrijven van een pagina in HTML en met behulp van programmeercode. Wanneer de gebruiker uw pagina opvraagt, is uw PHP-script genaamd en uitgevoerd op uw webserver. Elke regel in het script wordt uitgevoerd in de logische volgorde bepaald door de codestructuren, en de "echo"-opdracht wordt gebruikt voor het uitschrijven wat HTML-structuren u wilt dat de gebruiker om te zien. Dit betekent dat u kunt verwerking binnen de code verrichten en de resultaten gebruiken om te bouwen van uw HTML-code.

3

Gebruik voorwaardelijke instructies in uw PHP op maat van de HTML-uitvoer, bijvoorbeeld:

een willekeurig getal genereren en op te slaan in een variabele

$rand_num = rand (1, 10);

Controleer de waarde

if($rand_num<6) echo "< p > < /p >-minder dan 6";

anders echo "< p > zes of meer < /p >";

In dit voorbeeld is voor demonstratie, maar voorwaardelijke instructies zijn een van de belangrijkste bouwstenen van PHP scripts. Veelvoorkomende toepassingen voor voorwaardelijke instructies bevatten van de gebruiker browser controleren en afstemmen van de uitvoer aanpassen aan of controleren voor de sessie en andere doorgegeven variabelen, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker een formulier heeft ingevuld.

4

Gebruik controlestructuren zoals lussen om te bepalen wat uw pagina wordt weergegeven, bijvoorbeeld:

$counter;

voor ($counter = 0; $counter < 10; $counter ++)

echo "< p >". $counter. " < /p > ";"

Een "for"-lus is ontworpen om sequentieel bevat, of herhaal wat code binnen het, een bepaald aantal keer, in dit geval 10 is opgenomen. Lussen zijn een ander belangrijk element in basic programmeren, en worden vaak gebruikt in PHP, bijvoorbeeld om te doorlopen van een gegevenstabel en print de inhoud voor de gebruiker.

5

Gegevens gebruiken in uw website. Uw webhost voorschrijven databases en sommige verwante hulpmiddelen als onderdeel van uw hosting pakket. MySQL is een van de meest voorkomende gratis database-systemen, en kan worden gebruikt zonder kennis van programmeren via de phpMyAdmin interface. PHP wordt gebruikt bij het verbinding maken met MySQL databases, opvragen van hen en het schrijven van de resultaten van de bezoeker, zoals in de volgende voorbeeldcode:

verbinding maken

mysql_connect ('localhost', "user", "pass");

mysql_select_db("db_name");

query

$query_string = "Selecteer * uit table_name";

$query_result=mysql_query($query_string);

doorlopen van de resultaten

while($data_row=mysql_fetch_array($query_result))

{echo '< p >'. $data_row ['kolomnaam2']. " < /p > ";" }

Tips & waarschuwingen

  • Er zijn vele PHP middelen beschikbaar zoals scripts voor veelvoorkomende taken, die gratis kunnen worden gedownload.
  • PHP en HTML-code worden beleggingsvennootschappen totaal anders ontwikkelen. Probeer echter niet te zorgen als u dat PHP verwarrend op het eerste, praktijk zal het gemakkelijker werken met maken.