Hoe maak je een organigram uit een Database

Hoe maak je een organigram uit een Database


Een organigram is een belangrijk instrument om te exposeren de structuur en de hiërarchie van een organisatie. Maken gebruikt om een moeilijke taak die geen assistent gezocht uit te voeren, maar dat is niet langer het geval. Microsoft Visio is een toonaangevende diagrammen programma. Visio van de Wizard Organigram gebruikt, kunt u eenvoudig een werknemer-database converteren naar een volledig opgemaakte organigram.

Instructies

1

Een Open Database Connectivity-compatibele database zoals Microsoft Access te gebruiken. De Universiteit van Houston geeft aan dat Microsoft Visio deze bestandsindeling vereist. De database moet een unieke werknemer-id, zoals een nummer van de werknemer bevatten. Het bestand moet ook de lijst van de eerste en laatste naam van elke werknemer, samen met de naam van haar begeleider. Sluit het databasebestand zodra u hebt bevestigd dat het deze gegevens bevat.

2

Start Microsoft Visio. Eens het programma laadt, zult u zien het opstartscherm van Visio. Ter lancering van de Wizard Organigram, klikt u op "bestand > Nieuw > Business > Wizard Organigram."

3

Kiezen hoe de wizard uw grafiek gegevens verkrijgen. Druk op de "Informatie die al in een bestand of database zijn opgeslagen" radio knop en druk op "Next." Op het volgende scherm, kies 'Een ODBC-compatibele data source' en klik op "Volgende" opnieuw. Dan kies "MS Access-Database" en klik op "Bladeren" om te navigeren naar het databasebestand opgeslagen. Druk op "Open" en klik op "volgende."

4

Selecteer de gewenste tabel. Overeenkomen met de kolomkoppen van uw database de velden "Naam" en "Verslagen T" voor uw organigram. Selecteer in het menu van de "Naam", de kolom met de namen van de werknemers. Kies het menu "Rapporteert aan" de kolom waarin van elke werknemer toezichthouder.

5

Kies de velden voor "De naam van de werknemer" en "Rapporteert aan." Klik "Next" om de "kolommen in het gegevensbestand" en "Weergegeven velden" schuiven van dozen. Hier kunt u de gegevens weergeven in uw grafiek opnemen. Informatie wilt weergeven, selecteert u de velden toe te voegen die u wilt en klik op "Toevoegen". Om gegevens te verwijderen, kies de velden die u niet wilt en klik op "Verwijderen".

6

De volgorde waarin de informatie wordt weergegeven. Kies de velden die u wilt verplaatsen en klik op "Up" of "Down". Vervolgens aangeven of u wilt koppelen of de gegevens te kopiëren. Zodra u klaar bent, klik op "Volgende" en selecteer "Finish" om te zien van uw voltooide organigram.