Hoe maak je een Oracle-databasetabel zonder primaire sleutel

Hoe maak je een Oracle-databasetabel zonder primaire sleutel


Oracle-databasesoftware volgt een relationele model waarin elke database bestaat uit tabellen, die op zijn beurt records gemaakt van afzonderlijke elementen wel velden genoemd bevatten. In veel gevallen heeft een tabel een primaire-sleutelveld dat de tabel organiseert, waardoor het eenvoudiger en sneller om individuele records te zoeken. Primaire sleutels zijn echter niet verplicht is, en ze moeten niet alle tabellen. Een databasetabel zonder primaire sleutel neemt minder ruimte op harde schijf, en databasebewerkingen zoals inserts en verwijderingen worden sneller zonder hen.

Instructies

1

Start de bevel-lijn nut van Oracle, SQL * Plus.

2

Typ "CREATE TABLE"--zonder aanhalingstekens--gevolgd door de naam die u wilt toepassen op de nieuwe tabel, zoals "NieuweTabel."

3

Typ een haakje--"("--gevolgd door de namen, typen en maten van de velden die u wenst de tabel. In dit voorbeeld de volgende veldnamen te gebruiken:

ID char (10) niet null is,
naam char (20) null,
char (20) null, pakken
stad char (20) null

4

Typ een haakje sluiten--")"--gevolgd door een puntkomma aan het voltooien van de instructie CREATE TABLE. Druk op de toets "Enter". De Oracle-database maakt u een nieuwe tabel met de naam 'NieuweTabel"zonder een primaire sleutel.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt altijd een primaire sleutel op een later tijdstip met de instructie ALTER TABLE. Om toe te voegen de veld-ID als primaire sleutel aan de voorbeeldtabel in het volgende, gebruiken de volgende instructie in SQL * PLUS:
  • ALTER TABLE NieuweTabel toevoegen beperking ID_pk primaire sleutel (ID);