Hoe maak je een ontvangst met behulp van Quicken

Als u wilt maken een ontvangstbewijs of factuur in Quicken, moet u de Home en Business editie van de financiƫle managementsoftware. Zodra u hoe u een ontvangst rechtstreeks van Quicken maakt leren, kunt u dezelfde stappen uit voor het afdrukken van ontvangsten voor al uw klanten.

Instructies

1

Dubbelklik op het pictogram "Quicken Home en Business" op uw bureaublad. Als u niet kunt het pictogram op het bureaublad vinden, klik op de "Start" knop op de taakbalk van Windows en bladeren voor Quicken onder de programma's sectie.

2

Klik op de "Business" menu op de bovenste navigatiebalk, ga naar "Facturen en schattingen" in de drop-down lijst en klik 'Factuur maken'.

3

Typ de naam van de persoon in het veld "Klant". Indien nodig voor de transactie, ook de details voor de "Bill" of "schip" velden typen.

4

Ga naar het veld 'Item' en geef een omschrijving van de goederen of diensten die verkocht. U kunt ook selecteren uit een lijst met items die u eerder hebt ingevoerd.

5

Geef de BTW-gegevens in het veld "Belasting".

6

Ga naar het veld "Klant bericht" en type "Betaald IN FULL" als de persoon reeds betaalde. De Quicken-factuur kunt nu dienen als een ontvangstbewijs. Als de persoon niet volledig te betalen, zorg ervoor om op te merken wanneer de betaling verschuldigd is in het veld "Vervaldatum".

7

Klik op de "opslaan en nieuwe" of de "opslaan en gedaan" knop. Als u een nieuw item van de factuur, moet u klik op "Opslaan en nieuwe." Anders klikt u op "opslaan en gedaan." De ontvangst of factuur wordt gemaakt.

8

Klik op het menu 'Bestand' en selecteer 'Afdrukken' te drukken uit de ontvangst of factuur. Controleer of dat de ontvangst details kloppen alvorens het aan de koper.