Hoe maak je een normale verdeling grafiek

Hoe maak je een normale verdeling grafiek


Een normale verdeling grafiek maken in een Microsoft Excel-werkblad moet een paar trucjes. Het programma Excel beschikt niet over een ingebouwde, kant en klare grafiek van de normale verdeling. In plaats daarvan, moet u eerst het genereren van gegevens die een normale verdeling vertegenwoordigen, en breng een grafiek van die gegevens. Gelukkig, deze gegevens hoeft niet te worden verzameld uit een levensechte studie, maar in Excel uitdrukkelijk met het oog op het draaien in een grafiek kan worden geproduceerd.

Instructies

1

Gebruik de optie 'Maak een Spreadsheet'. Voer in het werkblad, een gemiddelde van 10 in cel F1, en een standaarddeviatie van 2 in cel G1. Deze nummers zijn voorbeelden met het oog op het maken van de grafiek. Het gemiddelde is een maatregel van de centrale tendens, die kan worden beschouwd als een normale waarde voor een meting. De standaarddeviatie kan worden beschouwd als een normale bedrag voor de meting afwijken van het gemiddelde, zoals 68% van de gegevens binnen één standaarddeviatie van het gemiddelde valt. Hoe groter de standaardafwijking, zullen de meer verspreiding van de normale verdeling.

2

Een verzameling van gegevens met behulp van de functie van "Fill" genereren. Om dit te doen, -4 invullen A1, dan Selecteer A2 en kies "Vullen" in het menu bewerken. Kies "Series" uit het drop-down menu. In het dialoogvenster dat verschijnt, gebruiken een stap increment van 0,25 en een stop waarde van 4, zodat uw gegevens zal gaan: -4,-3.75,-3.5,... helemaal tot aan 4, met 0 in het midden.

3

De algemene gegevens in de een kolom converteren naar gegevens met uw gemiddelde en de standaarddeviatie in de kolom B. Starten in B1, gebruikt u de formule = A1 * $G$ 1 + $F$ 1. Kopieert u deze formule in alle cellen onder in de kolom B totdat u het einde van de kolom een gegevens hebt bereikt. Deze zullen de "X"-waarden voor uw grafiek.

4

De kolom B gegevens converteren naar de waarschijnlijkheid van elk gegevenspunt die zich voordoen onder een normale distributie, in kolom C. Gebruik de formule = NORMDIST(B1,$F$1,$G$1,FALSE), beginnend in C1 en kopiëren helemaal naar beneden tot het einde van de gegevens. Deze zullen de waarden "Y" van uw grafiek.

5

U selecteert u alle gegevens in de kolommen B en C. maken een grafiek van deze gegevens door 'Chart' in het menu invoegen. Selecteer het gewenste grafiektype "XY-diagrammen (spreidingsdiagrammen)", en het subtype met vloeiende lijnen, zonder gegevensmarkeringen. Klik op de knop 'Voltooien'. Een grafiek van de normale verdeling wordt weergegeven in uw spreadsheet.