Hoe maak je een muziekbestand met een URL

Hoe maak je een muziekbestand met een URL


Elke Web-pagina op het Internet heeft een URL. URL's zijn nummer waarmee elke bron op Internet wordt geïdentificeerd. Elk item op een webpagina heeft een URL. Als 10 muziekbestanden op een pagina staan, zal elk bestand een unieke URL hebben. Als u wenst te delen een muziekbestand op het Web, kunt u een URL voor het bestand op uw webserver. Wie kent dat URL vervolgens toegang heeft tot het muziekbestand.

Instructies

1

Het identificeren van de webserver die u gebruiken wilt voor het hosten van uw muziekbestand. Als u slechts één website hebt, heb je waarschijnlijk één webserver. Dit zou uw eigen Web-server of op een gedeelde hosting site die als host uw regelmatige HTML-pagina's fungeert.

2

Het muziekbestand uploaden naar de server zoals u gewend bent bij HTML-bestanden uploaden naar de server.

3

Vergeet niet de naam van de map waar u het bestand opslaat. Uw webserver wellicht veel mappen, afhankelijk van hoe u de sitestructuur hebt georganiseerd. Bijvoorbeeld, hebt u gemaakt mappen met de naam "Afbeeldingen", "Bronnen" of "Media." Als u het bestand uploaden naar de map 'Media', onthoud deze naam.

4

Open een webbrowser en typ het volgende in het vak van de URL van de browser:

http://www.mywebsite.com/FolderName/xyz.mp3

"Mijnwebsite" vervangen door de naam van uw website. "Mapnaam" vervangen door de naam van de map waarin het muziekbestand. "Xyz.mp3" vervangen door de naam van het bestand dat u geüpload. Bijvoorbeeld, als u een bestand met de naam "Dreams.mp3" naar een map met de naam "Songs" uploadt, typ het volgende in het vak van de URL van de browser:

http://www.mywebsite.com/songs/Dreams.mp3

5

Druk op "Enter". Uw browser naar die URL navigeert en speelt de muziek.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt ook de URL geven aan anderen. Als ze toe te in hun webpagina's voegen, worden uw muziekbestand opgenomen in hun pagina's.