Hoe maak je een muis-Over Effect met Dreamweaver

Hoe maak je een muis-Over Effect met Dreamweaver


Hoe maak je een muis-Over Effect met Dreamweaver. Een "muis-over"-effect treedt op wanneer een gebruiker de muisaanwijzer beweegt
op een afbeelding. Wanneer de aanwijzer op de afbeelding laat rusten, verandert het in iets anders. Dit is vooral handig voor navigatieknoppen. Dreamweaver 3.0 heeft muis-over opdrachten klaar voor u instellen!

Instructies

1

Start van Dreamweaver en open de pagina die de muis-over effect zal worden gevestigd op.

2

Open het menu Invoegen en selecteer Rollover-afbeelding. Er verschijnt een dialoogvenster.

3

Typ de naam van de afbeelding worden gerold in het eerste vak. Bijvoorbeeld, zou kunnen je noemen een introductiepagina knop Home Rollover.

4

In het volgende vak, typ de locatie van de afbeelding die wordt weergegeven op de pagina. Klik op Bladeren en kies een afbeelding van uw harde schijf.

5

Geef de locatie van het beeld dat zal worden weergegeven in het vak Rollover-afbeelding wanneer de muis over de afbeelding beweegt. Klik op Bladeren en kies een afbeelding van uw harde schijf.

6

Als de afbeelding is aanklikbaar (gelinkt), typt u het webadres in het vak ernaast. Klik op OK.

7

Sla de pagina wanneer u klaar bent.

8

Test de muis-over door te kiezen voor voorbeeld in Browser in het menu bestand. Beweeg uw muis over de afbeelding om te zien de nieuwe afbeelding zijn plaats innemen.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat het selectievakje Preload Rollover-afbeelding is ingeschakeld. Dit ervoor zorgen dat de beelden worden gebruikt in de muis-over in de website zijn geladen voordat de gebruiker heeft een kans om de muisaanwijzer op de basisafbeelding, vermindering van de kans op fouten.
  • Beide afbeeldingen moeten dezelfde grootte.
  • Een muis-over maakt deel uit van een groep acties genoemd "gedrag" in Dreamweaver. Gedrag, waardoor zijn gebeurtenissen (zoals de plaatsing van de muis) die leiden acties tot (zoals het weergeven van een nieuwe afbeelding), zijn opgebouwd uit kleine stukjes van JavaScript-code die vertelt de browser om een functie te vervullen. Zie voor meer informatie over JavaScript, "Hoe om te leren over JavaScript" en "Hoe te toevoegen JavaScript aan een webpagina met Dreamweaver," onder Verwante eHows.