Hoe maak je een Link in InDesign

U kunt interactieve documenten maken in InDesign. Hyperlinks in interactieve PDF- en SWF-bestanden laat lezers om te springen uit uw document aan websites, locaties binnen het document, externe bestanden en zelfs specifieke pagina's in andere documenten. Deze links maken het gemakkelijker voor lezers om te navigeren van lange documenten en u kunt aanvullende informatie die u niet kon opnemen in één bestand. U kunt tekst en afbeeldingen in uw InDesign-document maken in links en link bestemmingen voor eenvoudig hergebruik kunt u overal in uw document.

Instructies

1

Overschakelen naar InDesign de interactieve werkruimte door te klikken op het menu venster, wijzen naar het item van de werkruimte en vervolgens te klikken op "Interactive."

2

Selecteer de tekst of afbeelding die u wilt maken in een link.

3

Klik op het pictogram van het panel van de Hyperlink in het interactieve deelvenster om het volgende deelvenster te openen. De Hyperlink van het Configuratiescherm heeft de letters "abc" op en een vinger wijzend op de tekst om te lijken op een tekstlink te klikken.

4

Klik op de uitbreidingspijl in de rechterbovenhoek van het deelvenster Hyperlinks te openen van het menu van het deelvenster Hyperlinks en klik vervolgens op "Nieuwe Hyperlink." U kunt ook de "Nieuwe hyperlink maken" knop die is aan de onderkant van het deelvenster Hyperlinks.

5

Selecteer het type koppeling dat u wilt maken van de drop-down menu. U kunt koppelen aan een URL, bestand, nieuw e-mailbericht, pagina binnen een document, Tekstanker in een InDesign-document of een gedeelde locatie.

6

Geef de URL, bestand, e-mailadres of andere bestemming voor uw link. Geef een onderwerp als uw link naar een e-mailadres is. Voer een document, pagina en zoom instelling als uw link het doel een pagina is, of selecteer een tekstanker. Kies een eerder opgeslagen bestemming als uw link naar een gedeelde locatie is.

7

Selecteer de optie "De gedeelde bestemming van de Hyperlink" als u wilt het doel van de hyperlink voor snelle hergebruik opslaan in het deelvenster Hyperlinks. Deselecteer deze optie als u niet van plan om de bestemming opnieuw gebruiken, zodat u niet hoeft om te kijken door onnodige bestemmingen wanneer het proberen om opnieuw een te gebruiken.

8

Kies een tekenstijl of stelt u de weergave van de koppeling. Bijvoorbeeld, tekst onderstrepen en de kleur naar blauw te helpen mensen erkennen dat de tekst een koppeling wijzigen. Klik op de knop "OK" om de koppeling naar de geselecteerde tekst of afbeelding toevoegen.