Hoe maak je een legpuzzel in Flash met CS3

Hoe maak je een legpuzzel in Flash met CS3


Naast waardoor voor verbazingwekkende en gedetailleerde interactieve websites en animatie, is Flash ook geschikt voor toestaand gebruikers om interessante projecten als een manier om te pronken met foto's of galleries van hun werk. Een dergelijke interessante techniek is om "puzzel" een afbeelding in stukken die u vervolgens kunt animeren om samen te brengen of die u kunt (met een beetje code) toestaan uw kijkers om te spelen met en proberen samen te stellen terug op hun eigen.

Instructies

Importeren en uw afbeelding splitsen

1

Gebruik van het "bestand" > "Importeren" > "Importeren in werkgebied" opdracht in Flash te importeren van een afbeelding naar het werkgebied voor uw gebruik.

2

Regelen de foto op het podium als gewenst, met inbegrip van het groter of kleiner maken met het hulpprogramma "resize".

3

Met de afbeelding in het werkgebied geselecteerd, druk op "Ctrl" + "B" om de afbeelding te splitsen.

4

Voordat u verdergaat met de volgende stap, druk op "Ctrl" + "S" om uw werk op te slaan voor het geval u een aantal fouten die u nodig hebt om ongedaan te maken.

Uw Jigsaw van de afbeelding maken

5

Selecteer het lijngereedschap op de werkbalk en teken een lijn van het bovenste midden van uw afbeelding recht naar beneden door de hele afbeelding aan de onderkant.

6

Klik op de linker kant van de afbeelding. U zult opmerken dat slechts de helft van uw afbeelding is geselecteerd. U kunt nu slepen dat de helft waar u maar wilt. Druk op "Ctrl" + "Z" zo vaak als nodig om de afbeelding terug waar het was en ongedaan maken de lijn trekken uit stap 1.

7

Het hulpprogramma lijn en cirkel gebruiken in Flash puzzel om shapes te maken over uw beeld. Blijven werken totdat de hele figuur is opgesplitst in perfect-montage puzzel stukjes.

8

Selecteer een stuk van de puzzel en druk op "F8" op uw toetsenbord om te zetten in een filmclipsymbool. Noem het wat je wilt, en als u van plan bent ActionScript gebruiken om te animeren het, geef deze een instantienaam in het infovenster ' Eigenschappen '.

9

Blijven selecteren elk stukje van de puzzel en omzetten in een filmclipsymbool met behulp van de "F8" sleutel tot alle gaar zijn. Wanneer u klaar bent, kunt u klikken en slepen uw stukken rond het podium elke gewenste manier.

Tips & waarschuwingen

  • Een lichte schuine-kantfilter toepassen op elk van uw raadselstukken om hen diepte en dat "3D"-effect.
  • Splitsen een afbeelding in Flash ervoor zorgt dat (memory-wise) aanzienlijk groter worden. Hou dat in gedachten als u van plan bent om uw Flash project op het web publiceert.