Hoe maak je een lay-out van de Blogger

Hoe maak je een lay-out van de Blogger


Het woord "blog" is kort voor "weblog," en enig materiaal gemaakt door een willekeurige gebruiker kan omvatten, maar verwijst in het algemeen aan eigenwijze online dagboekposten. "Blogger" is een website gemaakt door Google die gebruikers toestaat om het maken van een blogpagina met behulp van vooraf ingestelde sjablonen. Na het kiezen van een vooraf gedefinieerde sjabloon, kunt u kiezen hoe u de elementen van uw blogpagina te worden geregeld, ook wel bekend als de "lay-out." Er zijn vooraf ingestelde lay-outs om uit te kiezen, of u kunt uw eigen maken.

Instructies

1

Meld u aan bij uw Blogger-account op blogger.com. Als u een account nog niet hebt gemaakt, klik op "Get Started" en vul de juiste gegevens. Om Blogger gebruikt, moet u een Google-account maken.

2

Klik op "Maak een Blog" nadat u bent aangemeld. Geef uw blog een titel en klik op "Doorgaan". Als u al een blog, en u gewoon de-indeling wilt bewerken, kunt u deze stap overslaan.

3

Klik op de "Design" gevolgd door "De ontwerper van de formuliersjabloon" om te beginnen met het ontwerpen van de lay-out van uw blog. Kies een van de sjablonen uit Blogger's verschillende vooraf gedefinieerde categorie├źn.

4

Klik op "Terug naar Blogger" in de rechter bovenhoek van het venster. Klik op het tabblad "Ontwerp", en het "Pagina-elementen" sub tabblad.

5

Klik en sleep de elementen van uw lay-out in een regeling dat u tevreden bent. Bijvoorbeeld, als u wilt dat de "Over mij" sectie van uw blog te worden aan de rechterkant van uw pagina, klik en sleep het element dat heeft gelabeld "About Me" en zet deze neer op de rechterkant van de pagina.

6

Klik op "Een Gadget toevoegen" om een pop-up venster te openen. Hierdoor zal u meer elementen aan uw pagina toevoegen. Nadat het element is toegevoegd, verplaatsen op dezelfde manier dat u geregeld uw lay-out in de vorige stap.

7

Klik op de "Opslaan" knop aan de bovenkant van de pagina te houden van uw nieuwe lay-out. Klik op "Bekijk Blog" op elk moment om te zien wat uw nieuwe lay-out eruit.

Tips & waarschuwingen

  • Als u bekend met HTML of CSS scripting bent, kunt u uw sjablonen nog verder bewerken door te klikken op de link 'HTML bewerken' onder de tab "Ontwerp" voor welke blog die u wilt bewerken.