Hoe maak je een krantenartikel in Microsoft Word

Hoe maak je een krantenartikel in Microsoft Word


De opmaakopties die beschikbaar zijn in Microsoft Word kunnen u snel het maken van je eigen krant-stijl verhalen.

Met behulp van de opties van het "Invoegen", uw beschikbare lettertypen en een beetje fantasie, kun je een artikel dat lijkt te zijn gesneden uit de pagina's van uw lokale publicatie of voegt je eigen draai aan de traditionele krant ontwerp.

Instructies

1

Open een nieuw Microsoft Word-document.

2

Schrijf een kop. Markeer uw tekst en selecteer een geschikt lettertype. Maak het groot--iets groter zijn dan 24 punten moet doen-- en, indien gewenst, het vet maken. Druk op enter zodat de cursor zich bevindt op de volgende regel.

3

Instellen van de shell voor uw verhaal. Als u Word 2007 gebruikt, ga naar "Invoegen" en kiest u 'Table'. Dat geeft je een klein menu met opties om het aantal kolommen in die uw krantenartikel zal worden. (Je hoeft alleen één rij.) Wanneer u uw keuze maken, maakt Word de tabel op uw document.

Als u een eerdere versie van Word gebruikt, zult u beginnen door het selecteren van "Tabel" en vervolgens "Invoegen tabel."

4

U kunt het formaat van de tabel aanpassen aan uw pagina door het bewegen van de cursor langs de bovenste of onderste rand. U zal zitten kundig voor Sleep het vak naar de juiste grootte.

5

Bereid om te schrijven van uw verhaal en uw "krant" lettertype opmaken. Authentiek, kies een serif-lettertype, zoals Times New Roman, en maken het veel kleiner dan de grootte van je kop. De meeste krant type is tussen 8 en 12 punten.

6

Schrijven van uw verhaal. Vergeet niet te vermelden van een "naamregel" aan de bovenkant.

7

Als u toevoegen in een afbeelding vanaf uw computer naar uw verhaal wilt, klik weer op het "Invoegen" tabblad hierboven. Selecteer "Beeld", en u zal worden gevraagd te selecteren een foto vanaf uw computer. Zodra u uw keuze hebt gemaakt, selecteert u 'Insert'. Door de cursor over de foto beweegt, kunt u het formaat van het en verplaats het naar de juiste locatie.

8

Om een bijschrift toevoegen aan uw afbeelding, klik op uw foto en dan klik op het tabblad "Referenties" boven en selecteer "Insert bijschrift." Dat zal een klein venster waarin u kunt typt u het bijschrift en selecteer waar in verband met de foto het gaat open. Klik vervolgens op 'OK'.

Tips & waarschuwingen

  • Hier vindt u sjablonen voor het maken van dingen zoals krantenartikelen en volledige nieuwsbrieven in de sectie 'Downloads' van http://office.microsoft.com/en-au/.