Hoe maak je een Kladblok-bestand naar de indeling van de VLEERMUIS

Windows Kladblok is een ingebouwde Windows-accessoire voor het maken en bewerken van tekstdocumenten. Aangezien het dezelfde codering batch-bestanden als gewone tekstbestanden gebruiken, kunt u Windows Kladblok maken concepten van batch-bestanden ook. Wanneer u een standaard Kladblok-bestand naar een batch-bestand converteert, zal te dubbelklikken op de batch-bestand laten Windows behandelen elke regel in het bestand als een opdracht. U kunt een script die door meerdere opdrachten of programma's tegelijk worden uitgevoerd. Een Kladblokbestand opslaan als een VLEERMUIS-formaat zodat Windows goed het als een uitvoerbare batch-bestand herkent.

Instructies

1

Zoek het Kladblok-document dat u wilt maken in een batch-bestand en dubbelklik erop.

2

Klik op 'Bestand' in de menubalk en selecteer "opslaan als …" om het dialoogvenster.

3

De bestandsnaam vervangen door uw gewenste bestandsnaam, gevolgd door "bat" zonder aanhalingstekens toe te voegen goed de batch bestanden met de extensie.

4

Blader naar de locatie die u wilt opslaan van de batch-bestand.

5

Kies "ANSI" in het "Encoding:" vogelhuisje en tikken op de knop "Opslaan".

Tips & waarschuwingen

  • Als Kladblok niet wordt geopend wanneer u dubbelklikt op een document van de tekst, met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar "Openen met" en selecteer "Kladblok" om het bestand te bewerken.
  • U kunt alle opgeslagen batchbestanden met Kladblok bewerken met de rechtermuisknop op de batch-bestand en selecteer 'Bewerken'. Vanaf daar kunt u wijzigingen die u wilt en vervolgens de opdracht 'Opslaan' in het menu "Bestand" voor het bijwerken van het bestand.