Hoe maak je een keuzerondje op Lotus Notes

Radio knoppen zijn een ideale grafische user selectie-element toe te voegen wanneer ontwerpen van interactieve formulieren waarvoor selecteren tussen vooraf opties gedefinieerde. Lotus Notes wezenstrek naar de vermogen voor omvatten keuzerondjes, alsmede andere gebruiker selectie elementen op formulieren die zijn ontworpen met behulp van het programma. Deze grafische user selectie-element toe te voegen op een Lotus Notes-formulier is relatief eenvoudig, slechts een paar minuten in beslag nemen.

Instructies

1

Klik op "Radio Button" in de groep "Core besturingselementen" vindt u onder het tabblad "Controls". Als u een groep keuzerondjes, klikt u op "Overige" open het dialoogvenster "Maken Controls", selecteer "Radio knop groep" uit de lijst met beschikbare besturingselementen en klik vervolgens op 'OK'.

2

Klik op de keuzerondjes op de tab. "Eigenschappen" Typ de naam van het keuzerondje en de gewenste label in de daarvoor bestemde velden. Als u wilt opnemen van het element in een bestaande groep keuzerondjes, typ de naam van de groep keuzerondjes onder "Groepsnaam Radio" in 'Opties'.

3

Klik op de "Style"-besturingselementen op het tabblad van de "Eigenschappen" om het lettertype, de achtergrond en de marges van het keuzerondje. Klik op "OK" wanneer u klaar bent.

Tips & waarschuwingen

  • Twee of meer keuzerondjes op een formulier, zijn gebruikers niet het verwijderen van de radio knop selectie dezelfde manier als het verwijderen van een vinkje uit een doos. Bijvoorbeeld, omvatten een optie van "None" in dergelijke gevallen.