Hoe maak je een kaart uit een Excel-werkblad

Hoe maak je een kaart uit een Excel-werkblad


Microsoft Excel is een spreadsheet-software die u sorteren kunt, indelen en beheren van gegevens. Als uw werkblad geografische gegevens, zoals de namen van de staat bevat. plaatsnamen en postcodes, versies van Excel voordat 2002 ook kunt kaarten voor u, met behulp van de ingebouwde Excel kaart maker. Excel zal herkennen uw gegevens als geografische input en suggereren een aantal kaarten voor uw gegevens. Vergeet proberen te maken van handmatige .jpeg of bitmap kaarten om uw gegevens weer te geven: Excel automatisch past bij uw gegevens aan een kaart en creƫert een dynamisch-werkblad kaart die met uw gegevens werken zal.

Instructies

1

Uw gegevens in een Excel-werkblad invoegen. Een kolomkop opneemt. Bijvoorbeeld, legde een lijst van plaatsnamen in kolom A (met de titel "Plaatsnamen" in cel A1), en een lijst van postcodes in kolom B (met de kop ' ZIP codes' in cel B1).

2

Klik op "Bestand" en klik op "Opslaan".

3

Klik op de cel linksboven in uw gegevens. Dat zou in het bovenstaande voorbeeld wordt cel A1. Sleep de cursor omlaag over uw gegevens bevinden, aan de bodem juiste hoek.

4

Klik op "Insert" en kies "Kaart."

5

Klik op het gebied van het werkblad waar u de kaart om te worden. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de cursor vanaf de bovenkant links aan de onderkant rechts totdat de kaart is het gewenste formaat.

6

Loslaten van de cursor. Een pop-upmenu wordt weergegeven.

7

Selecteer het type van de kaart die u wilt door erop te klikken. Klik op 'OK'. Excel de Excel-kaart in uw werkblad ingevoegd.

Tips & waarschuwingen

  • Als er een pop-upmenu genaamd 'Verhelpen onbekende geografische gegevens' op uw scherm verschijnt, Excel is niet zeker welke geografische gegevens die u hebt ingevoerd. Het kan bijvoorbeeld een plaatsnaam erkennen als zijnde in twee staten. Kies gewoon de juiste optie in de lijst en klik op "Change".
  • Meer recente versies van Excel (2002 en later) hoeft niet langer deze optie. In plaats daarvan, je wordt verplicht om te kopen van Microsoft MapPoint. Een alternatief is om te herstellen naar een eerdere versie van Excel.